Èxit a la primera nit de l'Essències de Montblanc

La Vella Dixieland va suplir l'absència d'Andrea Motis amb una gran actuació
Actuació de La Vella Dixieland a l'Essències 2018 | B.H.

 

Ahir va ser la primera jornada del festival Essències a Montblanc, un maridatge de cultura on destaquen la música i la gastronomia. La nova ubicació del festival, el Fossar de Santa Tecla, es va omplir de gom a gom de gent amb ganes de passar-s'ho bé i ballar abans o després de tastar algun dels menjars, cerveses, vins o caves que s'oferien al recinte. L'ambient de la festa, com ja ens té acostumats l'Essències, va ser alegre i amigable; la gent va poder triar entre relaxar-se asseguda en una cadira o ballar al ritme de la música.

GALERIA | Les imatges de la primera nit de l'Essències 2018 de Montblanc

Suspensió de l'actuació d'Andrea Motis

La mala notícia de la jornada va ser la suspensió d'última hora de l'actuació d'Andrea Motis Quartet per motius de salut. L'Andrea era la cap de cartell del dia, i la seva actuació estava planejada per a les 23.45 hores, per tancar la jornada de la millor manera possible. No obstant això, l'organització de l'Essències va decidir «seguir endavant amb la programació, com no podia ser d'una altra manera, per respecte al públic, a la resta de grups i als treballadors del festival, persones totalment alienes a aquest tema».

Els problemes de salut de l'artista l'obligaran a mantenir-se allunyada dels escenaris durant un temps, motiu pel qual, a més del concert d'ahir, Motis també s'ha vist forçada a suspendre la seva gira europea. Tots aquells qui van adquirir l'entrada de l'Essències pel dia 25 podran assistir gratuïtament al concert que l'Andrea celebrarà a Montblanc a finals d'octubre, d'aquesta manera es compensarà l'absència d'ahir.

La gent va poder triar entre relaxar-se asseguda en una cadira o ballar al ritme de la música. | B.H.

 

Gran actuació de La Vella Dixieland

Sense l'Andrea Motis, el moment clau de la nit va passar a ser l'actuació de La Vella Dixieland, a les 21.30 hores. No va ser cap sorpresa, però, que aquest grup veterà (el qual acumula 38 anys d'experiència i més de 2.000 actuacions) estigués a l'altura de la situació. Amb un repertori de clàssics del jazz i el swing, el grup va aconseguir posar-se el públic a la butxaca. Els músics van acabar l'actuació baixant de l'escenari per interpretar una última peça just davant del públic, el qual va respondre amb una gran ovació.

La gran oferta gastronòmica va ser un dels punts forts de la jornada | B.H.

 

Foodtrucks, cerveses, vins i caves

L'altre gran atractiu de l'Essències, el vessant gastronòmic, també va estar a l'altura. Amb una gran oferta en qualitat i varietat, tothom va poder trobar un producte per a les seves necessitats. Des de la pizza fins a la gran varietat de cerveses artesanes, passant per un gran nombre de productes diversos oferts per la resta de foodtrucks així com vins i caves, tot va servir per acompanyar la música i gaudir de la nit.

Actuacions de Diumenge

Pel dia d'avui estan organitzades les actuacions de Don Cornelius (18.00 hores), Adala & The Same Song Band (19.30 hores), Pablo Hasél (21.00 hores), Dr. Calypso (22.00 hores) i Babel Sound System i Dubstral Sound System (23.30 hores), no us ho podeu perdre!

"AGENDA: Comença l'Essències 2018 a Montblanc, mireu el programa!" "Arriba la Festa de la Verema de la DO Conca de Barberà"