Més de 2.000 persones han visitat el museu aquest trimestre.

El Museu Comarcal de la Conca de Barberà estrena una exposició pionera a les botigues de Montblanc

Participaran en la mostra una quarantena d'establiments montblanquins

El Museu Comarcal de la Conca de Barberà torna a obrir portes, aquesta vegada d’una manera especial. Coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Museus, els aparadors de les botigues de Montblanc, el vestíbul del Casal dels Josa i l’entrada del Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre, es convertiran en els ambaixadors d'una exposició pública amb la col·lecció de la institució. Així, els establiments mostraran a clients i vianants les fotografies d’una quarantena de peces del fons del museu. Hi haurà formats que mantindran un lligam amb l’activitat comercial de l’establiment, mentre que d’altres faran referència a les Fires de Sant Maties, que també s’haurien d’haver celebrat aquests dies.

Totes les imatges, que s’aniran instal·lant al llarg d’aquesta setmana, estaran perfectament identificades i comptaran amb la corresponent cartel·la informativa. L’exposició es podrà admirar durant el cap de setmana en horari d’obertura dels diferents comerços. Especialment, la tarda del dissabte 16 de maig, en què els aparadors estaran visibles i il·luminats fins a les 23.00 h. Totes aquelles persones que no s’hi puguin acostar físicament, podran visitar-la online a la pàgina web del Museu Comarcal. 

El projecte compta amb el suport de la Unió de Botiguers i de l’Ajuntament de Montblanc i forma part de la proposta d’un Museu per a la igualtat, la diversitat i la inclusió. La proposta també es farà extensiva a d’altres poblacions de la comarca, gràcies a la col·laboració de l’Àrea de Cultura del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i els respectius ajuntaments. Paral·lelament, des del dilluns 11  fins al diumenge 17 de maig,  el Museu Comarcal participa en el MuseumWeek, el Festival Internacional de les Institucions Culturals a les Xarxes Socials. Durant aquest període, cada dia es publicarà a Instagram (@museuconcabarbera), la imatge d’un objecte de la col·lecció que concordi amb la proposta de l’organització del certamen.


Comentaris