L'Espluga de Francolí salva la Festa Major 2020 i la celebrarà en un format reduït

L'Ajuntament ha treballat, fins a darrera hora, en diversos escenaris i formats a causa de la situació sanitària canviant derivada de la Covid-19
Enric Mercadé, el regidor de Cultura, amb l'alcalde i la resta de representats de les entitats de cultura popular | Albert Oliva

L'Espluga de Francolí celebrarà la Festa Major del 29 de juliol al 3 d'agost, però tal com ja s'havia anunciat, aquesta edició serà en un format reduït i adaptat a la situació actual provocada per la crisi sanitària de la Covid-19. Així, la programació comptarà amb actes de petit format i amb aforament limitat, d'entre els quals destaquen el pregó protagonitzat per l'arqueòleg Josep Maria Vergés, el festival de poesia rusc del Museu de la Vida Rural, el concert vermut, els actes per a públic familiar i infantil, la mostra i els balls del seguici popular i el concert de la tarda de dilluns amb dues cantautores.

Des de la regidoria de Cultura i Festes es destaca que des de fa mesos s'ha treballat en diversos escenaris, però la situació actual canviant amb l'aparició de nous rebrots ha fet que no es puguin celebrar alguns actes de gran format, com és el cas dels concerts a peu dret i els espectacles concentrats en el cap de setmana, els dies d'afluència de més gent.

Adaptació de les sortides del seguici popular

Les entitats que formen el seguici popular espluguí actuaran duran la Festa Major en dues cercaviles adaptades, en format de mostra, desfilada i ballades de lluïment que tindran lloc el divendres 31 de juliol a les 18.30 h de la tarda i el diumenge 2 d'agost a les 13.00 h del migdia. Ambdues sortides tindran un recorregut delimitat des de la plaça de l'Església fins a la rotonda 1 d'Octubre i el públic se situarà, mantenint el distanciament físic, al llarg del carrer Lluís Carulla. A més, durant tots els dies, seguirà obert l'espai de la Cultura Popular, ubicat al carrer Lluís Carulla, 22.

Inscripcions d'accés als actes

Per tal de poder adaptar els actes a la normativa actual, serà necessari inscriure's facilitant el nom, cognoms, DNI i telèfon de contacte i recollir els tiquets d'entrada a l'Oficina de Turisme de l'Espluga a partir del dijous 23 de juliol, de dilluns a dissabte, de 10.00 h a 14.00 h i de 16.00 h a 19.00 h. Els diumenges i festius de 10.00 h a 14.00 h. Els actes que requereixen inscripció prèvia són el pregó, el concert d'havaneres, el concert vermut, l'espectacle MusicCirc i el concert de cantautores.

"La insòlita Festa del Romesco de Santa Coloma de Queralt" "Ja es coneix el disseny de la nova samarreta de la Festa Major de Montblanc!"