Roba Estesa i Lágrimas de Sangre, caps de cartell de la Festa Major de Montblanc

La festa montblanquina tindrà lloc entre el  7 i l’11 de setembre

Aquest dimecres, 25 de juliol, s'ha presentat el cartell, la samarreta i el programa de la Festa Major de Montblanc 2018 a la Sala de les Corts Catalanes de Montblanc. A l'acte hi ha assistit el regidor de festes de l'Ajuntament de Montblanc, Oriol Pallissó.  El grups Roba Estesa i Lágrimas de Sangre són els caps de cartell d'un programa que presenta diverses novetats. El cartell, un mandala de la cucafera de Montblanc, ha estat dissenyat pel montblanquí Isaac Ballester.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

 

El primer acte del programa és el Concert d'Orgue i tenora que es farà a l'Església de Santa Maria de Montblanc el pròxim 1 de setembre. Entre els actes que destaquen d'aquest programa hi ha la programació de la III edició del Festival Essències. Aquest certamen de música i gastronomia se celebrarà a Montblanc el 25 i 26 d’agost. D'aquest programa també destaquen totes les activitats previstes pel «Posa't la gorra», que recaptaran diners per ajudar als nens i nenes amb càncer. El dijous 6 de setembre es durà a terme el Ple d'Honors i Distincions que, en aquesta ocasió, donarà la Medalla de Plata de la Vila de Montblanc als Ermitans de Sant Joan i l'Associació Cultural Andalusa de la Conca de Barberà pels seus 25 anys d'història.

També s'ha presentat una nova edició del «Posa't la gorra» que tindrà lloc els dies 1 i 2 de setembre.
També s'ha presentat una nova edició del «Posa't la gorra» que tindrà lloc els dies 1 i 2 de setembre. | J.V.

 

El divendres 7 de setembre a les onze del matí  comença la Festa Major amb el Pregó de Festes a càrrec del compositor de l'himne de la Casa Andalusa i membre de l'associació des de la seva fundació, el montblanquí Paco Alegria. Els actes seguiran amb el Pregó Popular de Festes i cercavila del seguici popular. A la tarda tindrà lloc el parc d’inflables, a la plaça Poblet i Teixidó. A la nit se celebrarà la XI edició del Béu les Bésties. Seguidament la Guetto Orquestra posarà música a la Nit Jove a la Plaça Major.

Els actes del dia 8 comencen a primera hora del matí amb les matines, se seguirà amb l'Ofici Solemne i la ballada del seguici popular.  També el dia 8 de setembre a les set de la tarda hi ha programada la Convidada dels Veguers amb els Gegants de la Ciutat de Barcelona, els Gegants del Pi i els Gegants de Santa Maria de Mar com a convidats. A la nit Roger Mas i la Cobla Sant Jordi al Pavelló del Casal i l'Embarjaula't 2018.

El diumenge 9 de setembre al matí hi haurà matines a càrrec dels Grallers de Montblanc, ofici solemne i ballada del seguici. A la tarda serà el torn del seguici popular infantil. Enguany torna el Cucània Kids, novetat del 2017 al programa d’actes, que celebrarà el segon aniversari de la Cucafera amb els més petits del poble. La Diada Castellera se celebrarà el dia 8 de setembre al vespre. Aquest any es podran veure les actuacions dels Torraires de Montblanc, els Castellers de Badalona i la Colla Joves dels Xiquets de Valls. A la nit del dia 9 de setembre, hi haurà una nit de cantautores amb Judit Neddermann i Sílvia Montell, a la plaça Catalunya.

El dilluns 10 de setembre començarà amb les sardanes a càrrec de la Cobla Principal de Terrassa. A la tarda el CorreMusic's Street Festival, organitzat per la Bandarra Street Orkestra. A l'Antic Hospital de Santa Magdalena concert de violí i a la nit Gran Correfoc. La música del dia 10 es divideix en dos escenaris: a la Plaça Major se celebrarà la Nit de Festa dels 70's i 80's i a la Plaça de Sant Francesc la Nit Jove portarà a Montblanc Roba Estesa i Lágrimas de Sangre. En la Nit Jove del 10 de setembre també tocaran els japonesos Tex & Sun Flower Seed i es tancarà amb la música de DJ TXAKO i DJ OGT. Finalment per la Diada de Catalunya es farà l'Ofrena Floral al monument de Francesc Castellví i Obando i a la tarda es convida a tothom a anar a Barcelona per la Diada «Fem la República Catalana». Els actes del programa es tanquen amb el Festival de la Gent Gran del diumenge 16 de setembre.

FESTA MAJOR DE MONTBLANC 2018

Dissabte 25 d'agost

FESTIVAL ESSÈNCIES, 3a Edició, Música, Gastronomia, Cultura, Cervesa artesana, Vins i Caves i molt més. Tota la informació a www.essencies.cat

18.30 h - Stromboli Jazz Band

20.00 h - Yacine Belahcene

22.00 h - Andrea Motis Quartet

23.30 h - La Vella Dixieland

 

Diumenge dia 26 d'agost

 

FESTIVAL ESSÈNCIES, 3a Edició, Música, Gastronomia, Cultura, Cervesa artesana, Vins i Caves i molt més. Tota la informació a www.essencies.cat

18.30 h - El Senyor Peix

20.00 h - Adala & The Same Song Band

21.30 h - Pablo Hasél

22.30 h - Dr. Calypso

 

20.00 h, Església de Santa Maria la Major, 38è cicle Els Orgues de Catalunya. Concert a càrrec de Jordi Pajares.

 

Dissabte 1 de setembre

 

AFANOC (https://posatlagorra.org/montblanc/)

 

12.00 h, Seu central del Museu (Casal Josa): Glossa al pintor Albert Muñoz Boquera i presentació del llegat cedit recentment, al Museu-Arxiu de Montblanc i Comarca, per la seva vídua Consol Dalmau. Tot seguit, reobertura de la sala d'exposicions. En acabar l'acte s'oferirà una copa de cava a tots els assistents.

19.30 h, Centre d'Interpretació d'Art Rupestre (antiga presó de Montblanc): Presentació del llibre "50 poetes de la terra" de Pau Civit i Imma Forment, a càrrec de Ramon Viñas i dels mateixos autors. L'acte comptarà amb membres d'Open Arms, organització a qui es destinen tots els beneficis del llibre. Acte dedicat a la memòria de Maties Masalles i Ferré.

18.00 h a 00:00 h - Plaça de Sant Miquel i carrer Major, Ganga Food Night. Festa de presentació de la nova targeta comercial "Tot Vila". Botigues al carrer, preus d'estoc, actuacions musicals, copes i tastets. Organitza: UBCM

21.00 h – Església de Santa Maria, Concert d'orgue i tenora a càrrec de Mercè Sanchis, organista de l'escolania de Montserrat, i Jordi Figaró, professor de l'ESMUC al flabiol i la tenora. Acte amb motiu de la Capitalitat de la Sardana 2018. Organitza: Parròquia de Santa Maria. Col·labora: Ajuntament de Montblanc

 

Diumenge 2 de setembre

 

AFANOC (https://posatlagorra.org/montblanc/)

12.00 h, Centre d'Interpretació d'Art Rupestre (antiga presó de Montblanc): Presentació del llibre "Vidal i Barraquer, cardenal de la pau" de Mossèn Ramon Muntanyola, a càrrec de Josep M. Vallès i Joan M. Pujals. Acte emmarcat en l'Any Cardenal Vidal i Barraquer, en motiu del 150è aniversari del seu naixement. Descoberta d'una placa en la mateixa cel·la on fou empresonat a Montblanc.

13.00 h, Plaça Major, Concert-vermut de gralles amb els grallers Els Filbertons. Organitza: Grallers de Montblanc. Patrocina: Vermouth Yzaguirre

Dijous 6 de setembre

 

18.00 h, Sala Sant Miquel, Inauguració exposició "Reflexos metàl·lics. Nissaga Serra del 1901 al 2018". Música en directe a càrrec de l'escola de música Josep Porter i Rovira.

20.00 h, Sala de Plens de l'ajuntament, Ple d'honors i distincions de la Vila de Montblanc, Lliurament de la medalla de plata als Ermitans de Sant Joan i l'Associació Cultural Andalusa de la Conca de Barberà pels seus 25 anys d'història.

22.00 h, Plaça Poblet i Teixidó, cantada d'havaneres amb el grup Montblanquí HABANA VIEJA. Hi haurà rom cremat pels assistents gentilesa Restaurant Cal Jordi.

Divendres 7 de setembre

 

11.00 h, Sala de Plens de l'Ajuntament, pregó de festes a càrrec de "Paco Alegria" compositor de l'himne de la Casa Andalusa i membre de l'associació des de la fundació.

12.00 h, Església de Santa Maria, Repicada de campanes

12.00 h, Pla de Santa Bàrbara, Tronada d'inici de la Festa Major

12.00h, Carrers i places de la vila, Cercavila i pregó popular de festes. El Nunci pregonarà pels carrers i places de la vila els actes de la Festa Major, acompanyat de les Timbales, "Nanos", Gegants i Grallers de Montblanc.

16.30 h - 19.30 h, Plaça Poblet i Teixidó, parc d'inflables

19.00 h, El Bé Negre (Carrer Hortolans, 4), Inauguració de l'exposició "Seguici Popular festes i tradicions de Montblanc"

20.00 h, Església de Santa Maria, Salve Solemne amb l'actuació de l'Schola Gregoriana de Sant Miquel i amb l'assistència de les autoritats, Àliga, Grallers de Montblanc, "Nanos", Gegants, Banda de Música Verge de la Serra i Ball de Bastons

Seguidament - Plaça Major, Ballada del Seguici Popular

22.00 h, Claustre de Sant Francesc, MUSICALL 2018, amb les actuacions de Xavier Calvet, High Tiny Hairs, We Might Be Giants. Organitza: Associació Mr Beast.

23.30 h, des de la Plaça Major, XI BÉU LES BÈSTIES amb la participació del Drac, l'Àliga, la Mulassa, la Cucafera de Montblanc, els Grallers dels Amics dels Gegants, els Grallers dels Torraires i els Grallers de Montblanc juntament amb la colla convidada del Bou de Valls. Tiquet: 3€. Venda 1h abans de l'acte a la Plaça Major. Organitza: Grallers Montblanc.

Seguidament - Plaça Major Nit Jove amb Ghetto Orchestra

Dissabte 8 de setembre

 

07.00 h, pels carrers i places de la Vila, MATINES DEL BALL DE BASTONS. Organitza: Ball de Bastons de Montblanc.

07.00 h, pels carrers i places de la Vila, MATINES DELS DIMONIS DE MONTBLANC. Organitza: Dimonis de Montblanc.

08.00 h, pels carrers i places de la Vila, MATINES DELS GRALLERS. Amb els grups de la Vila: Grallers de Montblanc, Grallers de la Colla Petita, Grallers dels Amics dels Gegants, Grallers Els Guardiols i Grallers dels Torraires.

10.30 h, Plaça de Santa Maria - Plaça Major, Anada a Ofici amb la participació dels representants de l'Ajuntament, la Parròquia i el Seguici popular: els Dimonis, el Drac, l'Àliga, la Cucafera, els Grallers de Montblanc, Drac petit i Aligot, Grallers de la Colla Petita, Mulasseta, Mulassa, Grallers dels Amics dels Gegants, Timbales, "Nanos", Gegants, Banda de Música Verge de la Serra, Ball de Bastons, Colla petita del Ball de Bastons i Torraires. Amb el repic solemne de campanes dels Campaners de Santa Maria

11.00 h, Santuari de la Mare de Déu de la Serra, Ofici Solemne Major de la Parròquia i la Vila en honor a la Patrona de Montblanc.

Seguidament - Plaça Major -Ballada del Seguici Popular

18.00h, plaça de Sant Miquel, La Convidada dels Veguers; La rebuda als Gegants de la Ciutat de Barcelona, els Gegants del Pi i els Gegants de Santa Maria de Mar.  Amb motiu del 10è aniversari dels Veguers tindrem les tres colles històriques de la ciutat de Barcelona.  Organitza Amics dels Gegants

18.15h, des de la Plaça de Sant Miquel, La Convidada dels Veguers; La benvinguda fins a la Plaça Major. Organitza: Amics dels Gegants

18.30h, a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Montblanc, La Convidada dels Veguers; La recepció. Organitza: Amics dels Gegants

19.15h, des de la Plaça Major, La Convidada dels Veguers; La passejada pels carrers i places del centre històric de la Vila, fins a la plaça de Sant Francesc. Organitza: Amics dels Gegants

20.00 h, Església de Sant Francesc, La Convidada dels Veguers; Els balls solemnes dels Gegants de la Ciutat de Barcelona, els Gegants del Pi, els Gegants de Santa Maria del Mar i els Gegants Els Veguers de Montblanc. Organitza: Amics dels Gegants

18.00 h - Pavelló del Casal, Concert amb l'orquestra Nova Blanes

Tot seguit - Terrassa del Casal, Sardanes a la fresca amb l'orquestra Nova Blanes

19.00 h, Aparcament de Sant Miquel, 25 anys de l'Associació Cultural Andalusa de la Conca de Barberà, Espectacle folklòric andalús amb l'actuació de Aires del Sur, el Coro Rociero Mare de Déu de la Serra i altres artistes convidats. Organitza: Associació Cultural Andalusa de la Conca de Barberà.

19.30 h, Plaça Major, DIADA CASTELLERA DE LA SERRA. Amb les colles dels Torraires de Montblanc, Castellers de Badalona i Colla Joves dels Xiquets de Valls.

22.00 h, Teatre del Casal, Actuació de Roger Mas i la Cobla St. Jordi. Entrades anticipades a 15 € i 20 € a taquilla Organitza: Montblanc Capital de la Sardana

24.00 h, Aparcament de Sant Miquel, Embarjaula't 2018. Organitza: Associació Juvenil Barjaula.

 

Diumenge 9 de setembre

08.00 h, Carrers i places de la vila, Matines dels Grallers de Montblanc

11.00 h, Església de Santa Maria, Ofici Solemne en honor al Patró de Montblanc, amb l'actuació de la Coral Flor de Lis, i amb l'assistència de les autoritats, Drac, Àliga, Cucafera, Grallers de Montblanc, Mulassa, Grallers dels Amics dels Gegants, Timables, Nanos, Gegants, Banda de Música Verge de la Serra i Ball de Bastons

Seguidament - Plaça Major, Ballada del Seguici Popular.

17.45 h, Carrers i places de la vila Cercavila del Seguici Petit amb el Drac Petit, Àligot, Grallers de la Colla Petita, Mulasseta, Grallers dels Amics dels Gegants, Colla Petita del Ball de Bastons i Colla Petita dels Torraires

Seguidament, Plaça Major, Ballada del seguici infantil

Seguidament - Plaça Catalunya - CUCÀNIA KIDS 2n aniversari de la Cucafera de Montblanc. Amb l'actuació de la Cucafera, berenar popular i l'espectacle infantil a càrrec deParranda amb GRESCA FRESCA

20.30 h, Carrers i places de la vila, Correfoc infantil amb la participació del Drac Petit de Montblanc, Colla Infantil dels Dimonis de Montblanc, Colla Infantil Diables Muralles de foc i colles convidades.

23.00 h, Plaça Catalunya, CUCÀNIA 2n aniversari de la Cucafera de Montblanc. Nit de cantautores amb Judit Neddermann i Sílvia Montells. Seguidament, DJ Sendo i DJ Enredu.

Dilluns 10 de setembre

 

De les 10h a les 14h i de 17h a 20h, al Museu del Pessebre de Catalunya (C/Solans, 22-24) joranda de PORTES OBERTES.

12.00 h, Cinema del Casal, Cinema infantil amb la pel·lícula "Quines Bestioles". Entrada gratuïta pels abonats al cinema i també pels socis del Casal. Preu: 5 €

12.00 h, Plaça Major, Sardanes amb la Cobla Principal de Terrassa

17.00 h, Carrers i places de la vila, CorreMusic's Street Festival, amb la participació de La Xaranga Mecànica, Sound De Secà i la Bandarra Street Orkestra. Inici des de la plaça Poblet i Teixidó. Organitza: Bandarra Street Orkestra

19.00 h, a l'antic Hospital de Santa Magdalena, Concert de violí a càrrec d'Alexandre Amorós Korotkov "Sasha", acompanyat al piano pel mestre Marc Torres.

19:30 a la seu central del Museu (Casal Josa): Presentació del llibre "Josep Maria Poblet: periodisme i acció". Un intel·lectual catalanista en el Montblanc d'entreguerres (1914-1936) de Jaume Ferrer i Puig, a càrrec d'Andreu Mayayo i Maria Campillo. Acte emmarcat en la commemoració del 120è aniversari del naixement de l'escriptor a Montblanc.

22.30h - Carrers i places de la vila, Gran correfoc amb la participació dels Dimonis de Montblanc, el Drac de Montblanc i colles convidades.

24.00h - Plaça Major, Nit de festa dels 70's i 80's amb el Punxa-discs Energy i Mikado

24.30h - Plaça de Sant Francesc, Nit Jove amb Tex & Sun Flower Seed (Japó), Roba Estesa, Lágrimas de Sangre, DJ TXAKO i DJ OGT.

Dimarts 11 de setembre

11.00h - Plaça de Sant Francesc, Ofrena floral al monument de Francesc Castellví i Obando, amb l'actuació de la Coral Flor de Lis.

17.14 h, Barcelona, Diagonal, Fem la República Catalana. Organitza: Assemblea Nacional Catalana

Dissabte dia 15 de setembre

 

19.00 h, Sala de les Corts (claustre de Sant Francesc), Presentació del llibre: Les sortides de les marededeus de la Serra de Montblanc (1687-2016). Devoció i festa de Josep M. Porta i Balanyà, la glosa del llibre anirà a càrrec de l'Hble. Sr. Josep Gomis i Martí, presentaran l'acte el Sr. Josep Andreu i Domingo (alcalde de Montblanc)  i el Sr. Toni Cartanyà i Moix (president de la Comissió organitzadora de les Festes de la Serra de 2016)

Diumenge dia 16 de setembre

19.00h – Pavelló del Casal, Festival de la gent gran, Homenatge als montblanquins de 90 anys amb l'actuació de Zamba Show