Arriba la Festa Major petita de Vimbodí i Poblet

Se celebrarà del 17 al 20 de gener

Vimbodí i Poblet celebrarà aquesta setmana la seva festa major petita, dedicada a Sant Antoni Abat, que comença aquest dijous dia 17 de gener amb un ofici solemne dedicat al patró secundari, que anirà seguit de la tradicional benedicció dels animals. A partir d’aquest moment, queda encetada una celebració que inclourà entre els seus actes altres celebracions diverses de tipus popular i festiu.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Tampoc no hi faltarà el teatre, amb l’obra ‘L’habitació’, a càrrec del grup local Vent de Bosc; el cinema, amb ‘El fotógrafo de Mathausen’, el concert de cant coral a càrrec de la coral ‘Veu de la Terra’, o el ball, amb una sessió de tarda. Altres actes destacats de la festa són la festa del soci del Casal d’Avis, la campanya de donació de sang, o la caminada popular a la Creu del Codoç, amb motiu del quart aniversari de la restauració d’aquest element medieval, una afemèride que en aquell moment va donar peu a la creació del Grup de Caminades Creu del Codoç.

La festa major s’allargarà dins al 20 de gener. Al programa adjunt es detallen tots els actes del programa de la festa, impulsada per l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet.

El Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet incrementa les visites en un 7%

Les visites al Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet han augmentat un 7% en l’any de la seva remodelació. Aquest creixement és el resultat de comparar les xifres de maig a desembre de 2017 amb les del mateix període de 2018, mesos d’obertura plena del museu (de gener a abril de l’any passat va estar tancat a causa de la profunda reforma que s’hi va dur a terme). Així doncs, en els darrers vuit mesos de l’any, el museu va atraure 5.465 visites, 353 més que l’any anterior. Les èpoques més fortes van ser l’agost, l’octubre i el novembre, segons detalla el consistori vimbodinenc.