Santa Coloma de Queralt celebra la Festa del Romesco en un format reduït

El concert de cobla va substituir el tradicional Aplec de la Sardana
Moment del concert | startap.cat / Ajuntament de Santa Coloma de Queralt

Amb motiu de la Festa del Romesco, el dissabte 18 de juliol la Cobla Ciutat de Girona va oferir un de sardanes al pati del castell de Santa Coloma de Queralt, seguint les mesures de prevenció i seguretat que exigeix el moment present. El concert substitueix el tradicional Aplec de la Sardana que no s’ha pogut dur a terme a causa de la Covid-19. Amb aquesta proposta musical, l’Ajuntament vol mantenir viu l’esperit sardanista de la població i recuperar en la mesura del possible l’agenda d’activitats.

Així, prop d’un centenar de persones van gaudir del concert, i mentrestant els participants del concurs del romesco van preparar el seu plat a l’Hort del Castell. Enguany la participació va ser de quatre grups i els premis van consistir en un lot de productes colomins i una placa commemorativa.

El jurat, per la seva banda, estava format per un representant de l’Ajuntament, una representant de la revista La Segarra, un representant de la colla de diables Keressus i una representant dels Amics del Romesco. La celebració va acabar amb el tradicional sopar, enguany només per als participants del concurs. El desig comú és que la pròxima edició pugui ser, com sempre, una jornada de festa i celebració que reuneix prop de mil persones a la plaça Major de Santa Coloma de Queralt.

"Ja es coneix el disseny de la nova samarreta de la Festa Major de Montblanc!" "Torna el Festival RUSC de Poesia al Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí"