Festa Major Alforja 2019

Els pobles de la Conca de Barberà reclamen unes festes majors lliures d'actituds sexistes

S'ha desplegat la campanya 'Només sí és sí, que comporta la presència del punt lila i multicolor, com a punt d'informació, als pobles

El SIAD Conca de Barberà i els ajuntaments de la comarca treballen per unes festes lliures d'actituds sexistes, racistes i LGBTIfòbiques. Amb aquest objectiu, els municipis de la comarca despleguen la  campanya 'Només sí és sí, que comporta la presència del  punt lila  i multicolor, com a punt d'informació.

Concretament, es tracten agressions  de  caràcter sexista, assetjaments, tocaments sense permís, comentaris ofensius o agressions de qualsevol mena i discriminatòries també pensant en el col·lectiu LGBTI. El punt té una funció pedagògica per fomentar la prevenció, especialment, entre els joves i en els ambients més nocturns.

Les persones que vulguin dinamitzar el Punt Lila i Multicolor del seu municipi poden participar en la  formació en línia que es durà a terme el 22 de juny de les 17.00 h a les 19.00 h. Cal apuntar-se al seu ajuntament abans de divendres dia 18.

En aquesta sessió formativa, les persones participants adquiriran coneixements relacionats amb les violències de gènere. També coneixeran el protocol d'actuació per a unes festes lliures de violències sexistes en espais públics d'oci.