Els festivals Brickània i Terrània de Montblanc presenten els cartells de les edicions d'enguany

El Festival de Lego de Montblanc se celebrarà els dies 8 i 9 de juny, mentre que el Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc, celebrarà la dissetena edició els dies 27, 28 i 29 de setembre
Terrània celebrarà la dissetena edició els dies 27, 28 i 29 de setembre | Redacció

 

L'Oficina de Turisme de Montblanc ja disposa del programa de Brickània, el Festival de Lego que enguany arriba a la cinquena edició. Durant la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi ha estat a disposició dels visitants, junt amb els flyers de promoció dels dos esdeveniments turístics de la tardor, Terrània i Clickània, els quals també s'estan promocionant.

 

El programa en paper, dissenyat per l'estudi montblanquí Crea2, és un quadríptic que incorpora la imatge del cartell que ja es va presentar en la darrera edició de Clickània, a l'octubre, i que protagonitzen uns superherois muntats amb bricks de Lego. El festival d'enguany presenta moltes novetats i es poden trobar ben explicades en el programa. Als tradicionals diorames fets amb peces de Lego i que enguany seran catorze, s'hi sumen les activitats de robòtica i les exposicions.

 

Hi haurà tres tipus de taller pensats per a infants de tres franges d'edat: de 3 a 6 anys, de 6 a 9 anys i de 7 a 12 anys. D'aquesta manera s'aconsegueix que els més petits se sentin protagonistes actius durant el festival. Hi haurà un quart taller que està adreçat a infants de 6 a 12 anys, però en aquest cas acompanyats d'adults, amb la qual cosa s'incentiva la participació en família.

 

Altres novetats són l'exposició de mosaics i la creació d'un mosaic amb peces de Lego, l'exhibició d'un circuit de Lego i un joc de pistes que es farà pels carrers i places de la vila. A la vegada, el programa inclou activitats que en edicions anteriors han tingut molt bona acollida com és l'àrea de joc, la competició de robòtica i el concurs de creativitat amb bricks.

 

Una peça del ceramista Joan Panisello protagonista en els elements gràfics de Terrània

Terrània, el Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc, celebrarà la dissetena edició els dies 27, 28 i 29 de setembre. A hores d'ara ja disposa del cartell i del flyer promocional que, com cada any, permetrà fer difusió del festival durant els mesos previs a l'esdeveniment.

 

Seguint la línia habitual, el cartell utilitza una peça del ceramista al qual es dedica l'exposició central del festival. El protagonista serà Joan Panisello, ceramista de Jesús (Baix Ebre), artista de llarga trajectòria i reconegut prestigi internacional. L'exposició de la seva obra tindrà lloc a la Sala Sant Miquel els caps de setmana previs al festival i, òbviament, els tres dies de Terrània.

 

Com és habitual la imatge del cartell i del flyer de promoció serà la portada del programa que està pràcticament enllestit tot i que encara faltin cinc mesos per a l'esdeveniment. En el cartell figura la distinció del Premi d'Honor de l'Associació de Ceramistes de Catalunya en la modalitat Premi Artesania de Catalunya que es lliurà l'any passat i que sempre s'incorporarà al material gràfic de Terrània.