Sarral escalfa motors per la Fira, amb diverses activitats aquest cap de setmana

El dia gran serà el 8 de desembre, però aquest dissabte i diumenge ja hi haurà els primers actes
Imatge de la Fira de Sarral del 2017. | Joan López

 

El municipi de Sarral ja té molt a prop la Fira. Un esdeveniment que aglutina infinitat d’activitats i coses per visitar i degustar. Serà el 8 de desembre, però aquest cap de setmana ja es podrà fer un tastet i començar a escalfar motors del que serà aquest esdeveniment.

 

Es per això que s’han preparat alguns actes previs en el marc de la Fira que es duran a terme aquest dissabte i diumenge, dies 1 i 2 de desembre i que indiquen que la data ja és a tocar.

 

Sarral és sinònim d’alabastre. Per la seva tradició, el poble sempre ha anat lligat a aquest concepte. Aquest dissabte dia 1 a les 19.00 hores s’inaugurarà l’exposició ‘Alabastre d’Ara’, a càrrec de l’alcalde de la Puebla de Híjar (Teruel).

 

En aquesta mostra es podran veure peces dels tallers actuals i un recull fotogràfic on, entre altres coses, es poden veure imatges dels artesans actuals treballant als seus tallers. Les fotografies han estat captades per Marta Arjona. També es podrà veure un resum fotogràfic que recull els diferents actes que s'han fet per celebrar #100alabastre. L’exposició estarà oberta també durant tot el matí del dia de la Fira.

 

Pel que fa a diumenge, es durà a terme una activitat familiar i molt nadalenca. A les 12.30 hores a la plaça de l’Ermita es viurà l’arribada del Follet del Bosc amb Tions pels més petits de la casa. És un acte organitzat per l’AMiPA de l’Escola Bressol El Patufet.

 

El 8 de desembre, el dia de la Fira

Dissabte 8 de desembre arriba el dia més esperat. La Fira de Sarral obrirà portes i oferirà una mostra dels millors productes agrícoles, industrials i la 8a mostra d’artesania. Així doncs, els assistents podran gaudir d’una bona passejada on trobaran gastronomia, maquinària, artesans, joguines, plançons, activitats diverses i oficis singulars. La Fira estarà oberta de 8.00 a 15.00 hores.

 

Fira Sarral 2017. | Joan López

 

La plaça Padreny serà escenari durant el matí d'una demostració d’artesans de l’alabastre, demostracions del vidrier Paco Ramos o una demostració d’oficis singulars que segur que deixen bocabadats als assistents, ja que són imatges que el públic no està acostumat a veure en el seu dia a dia.

 

Les activitats no acaben aquí, ja que els visitants podran viure altres experiències en diversos punts del poble. Per començar, a les 9.30 a l’Ajuntament, es farà la inauguració oficial del recinte firal i es presentaran els nous capgrossos d’alabastre.

 

Seguidament, hi haurà cercavila fins al passeig del VIII Centenari on es repartirà el deliciós Esmorzar del Firaire, que consta de pa amb llonganissa a la brasa i vi local.

 

Durant tot el matí, a la plaça de l’Església els assistents podran degustar les especialitats vinícoles locals amb el tiquet corresponent. A Vins i Caves Rosa Maria Torres, també es podran fer degustacions.

 

Pels col·leccionistes i aficionats, la Cooperativa Vinícola acollirà una jornada de portes obertes, la XII Trobada de plaques de cava i una exposició de carros en miniatura, obra de Joan M. Vilà. Pels més nostàlgics, la plaça del Mercat també acollirà durant el matí una trobada de cotxes antics.

 

La Fira mostrarà activitats diverses i oficis singulars. | Joan López

 

 

També s’han programat visites guiades per aquells que no coneguin Sarral o que vulguin conèixer millor el municipi i les seves tradicions. Així doncs, el Museu de l’Alabastre oferirà visites guiades amb descompte i demostracions d’aquest ofici. Durant el matí de la Fira també hi haurà visites guiades al Timpà Romànic.

 

Al vespre, música i ball

Les activitats de la Fira de Sarral segueixen fins a la nit. A les 19.30 hi haurà ball de tarda a la Sala Recreativa i a les 00.00 hores serà el torn del ball de nit, a càrrec de l’Orquestra Cimarrón. Pels que encara vulguin més celebració, a les 1.30 hores hi haurà Marxa Jove.

 

Durant la Fira es durà a terme el concurs d’Instagram. Els assistents podran penjar les seves fotos a aquesta xarxa social amb l’etiqueta #firasarral18 i optar a diversos premis: una peça d’alabastre de J.M. Sanahuja, una peça d’Alabastres Alfredo o dos conjunts de bijuteria d’Alabart. També hi haurà un premi especial a la foto més ‘alabastrera’, que serà un braçalet de plata d’alabastre blanc i alabastre de Sarral de Joies Mireia Magre.

 

Les activitats de la Fira s’allargaran fins al 16 de desembre

Després del dia fort (8 de desembre), s’han programat altres activitats posteriors en el marc de la Fira. Dijous 13 de desembre a la Biblioteca hi haurà un taller de decoració nadalenca a càrrec de Nati Arche. Serà a les 17.15 hores i cal inscripció prèvia a l’Escola Bressol, però l’activitat és gratuïta. Durant l’acte es podran fer donatius per a la Marató de TV3. Precisament diumenge 16 de desembre es duran a terme activitats en benefici de la Marató i així es clouran els actes que emmarquen la Fira d’aquest any.