GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Tot a punt per celebrar una nova edició de la Fira de Sarral

Aquest dissabte, 8 de desembre, els carrers de Sarral s’ompliran de vida per acollir les parades i activitats d’aquest important esdeveniment anual
Imatge de la Fira de Sarral 2017 | Joan López

 

Ja ha començat el compte enrere per a la Fira de Sarral d’aquest any. Dissabte 8 de desembre, els carrers d’aquest municipi de la Conca de Barberà s’ompliran de vida amb les parades i les diverses activitats que hi ha programades. Gastronomia, vins, oficis artesans i cultura popular es donaran cita en aquesta edició.

 

La fira de Sarral és un dels esdeveniments populars i comercials més antics i importants de la Conca de Barberà. Per a molts, és una cita ineludible i d’obligada assistència. És un aparador que dona a conèixer els productes i patrimoni que hi ha en el municipi i també una trobada per als artesans de diferents oficis que demostren la seva destresa juntament amb l’activitat estrella del poble que és l’alabastre.

 

La Fira és un d’aquells dies de l’any on els carrers s’omplen amb gent de totes les edats que poden fer activitats diverses. En aquesta edició, un cop més es podrà visitar la fira agrícola i industrial, així com la 8a mostra d’artesania tot el matí fins a les 15.00 hores.

 

El protagonisme el prendran la gastronomia, les entitats, la maquinària i els oficis singulars. Així doncs, la plaça Padreny acollirà durant tot el matí la demostració d’artesans d’alabastre i altres tècniques.  

 

No hi faltaran les degustacions de vins locals i les visites guiades al Museu de l’Alabastre i al Timpà Romànic.

 

En l'esmorzar del firaire se servirà pa amb llonganissa i vi local. | Joan López

 

Com a actes destacats, cal esmentar el moment de la inauguració, a les 9.30 hores a l’Ajuntament on es presentaran els nous capgrossos d’alabastre i s’iniciarà la cercavila fins al passeig del VIII Centenari on es farà el mític esmorzar del firaire. Allà es podrà degustar pa de les pastisseries del poble amb llonganissa a la brasa i vi local.

 

És una de les fires més importants de la comarca

Les primeres notícies que hi ha d’una fira estable en aquesta població daten de mitjans del segle XIII, on hi ha referenciada la fira de Sant Lluís.

 

Més endavant, la població va adquirir el dret a fer altres fires, resultant la més important i definitiva l’actual fira de la Puríssima el 8 de desembre. Aquesta trobada va aconseguir tal importància que s’utilitzava el preu que es fixava en ella com a mesura per a mercats.

 

La Fira ofereix infinitat de productes. | Joan López

 

Tot i l’antiguitat d’aquest important esdeveniment, la Fira mira al futur i als nous temps adaptant-se a la societat actual però sense perdre el punt d’autenticitat artesana que la caracteritza.

 

Sortegem una peça d'alabastre del Taller Sarral, Art i Llum

Amb l'arribada de la Fira de Sarral, des del perfil d'Instagram de TarragonaDigital (@TarragonaDigital) encetem un sorteig per poder guanyar una autèntica peça d'alabastre, el tradicional mineral sarralenc, obra del Taller Sarral, Art i Llum. Què heu de fer per aconseguir-la? Seguir aquests senzills passos: 

 

— Feu-vos seguidors del nostre Instagram @TarragonaDigital.

— Buscar el post del sorteig, fer un «M'agrada» i deixar un comentari etiquetant un amic, com a mínim, perquè també pugui participar al sorteig!

— Per tenir més opcions, feu captura del post o de l'Stories del sorteig i pengeu-ho al vostre Stories mencionant @TarragonaDigital.

— Teniu temps per participar fins al dijous 6 de desembre. Estigueu molt pendents dels vostres missatges directes, perquè si sou el guanyador/a us contactarem per aquesta via. Molta sort!