Un grup de joves migrants tutelats s'incorpora al muntatge del Pessebre Vivent de l’Espluga de Francolí

L’organització ha arribat a un acord amb la Fundació Diagrama per dur a terme aquesta col·laboració. Alguns dels joves també participaran com a figurants
Nois migrants ajuden a muntar el Pessebre Vivent. | Cedida

El Pessebre Vivent de l'Espluga ha arribat a un acord amb la Fundació Diagrama per tal d’incorporar un grup de joves migrants, acollits a Barberà de la Conca, entre l'equip de muntatge de les representacions d'aquest 2019.

En total, una quinzena de nois tutelats originaris del nord d'Àfrica han pogut descobrir el funcionament d'un esdeveniment cultural d'aquestes dimensions, i fins i tot alguns d'ells hi participaran com a figurants.

En les últimes setmanes, els joves han format part dels equips de logística, transport, recollida de canyes, construcció d'elements i altres funcions de voluntariat, acompanyats pels seus educadors i també pels membres de l'equip de muntatge del Pessebre Vivent.

Ja fa mesos que aquesta edició del Pessebre Vivent de l’Espluga de Francolí es va posar en marxa, amb la incorporació de nous escenaris i altres canvis, tal com us vam explicar en aquest reportatge fa uns dies.

Muntatge del Pessebre Vivent de l'Espluga. | Cedida

Voluntat d’acció social de l’entitat organitzadora

Aquesta aposta incideix en la voluntat d'acció social que l'entitat organitzadora vol potenciar al Pessebre Vivent, i que ha suposat la inserció social de persones amb altres capacitats en la plena normalitat dels equips de voluntariat i de figurants.

També reforça el compromís de l'entitat amb les necessitats socials de cada moment, destinant l'anomenada 'part social' dels beneficis de les representacions que cada any es lliura a un col·lectiu o entitat. Aquest any serà pels damnificats per la riuada del 22 d'octubre a l'Espluga de Francolí.

"👉Importants novetats en el cas de la família de Montblanc i el contraban de tabac" "🎄Vimbodí i Poblet tindrà un ‘escape room’ per a joves aquest Nadal"