Comencen les obres del túnel de l'A-27 al Coll de Lilla

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha assegurat que la manca de pressupostos generals pel 2019 no afectarà el gruix de l'obra
Els tècnics han explicat a la delegada del govern espanyol com avancen les obres de l'A-27. | Júlia Giribets

 

Ja han començat els treballs que permetran construir el túnel de l’A-27 al seu pas pel Coll de Lilla. De moment s’estan fent feines prèvies a la perforació de la muntanya i en un període de dos mesos ja es podrà començar a excavar per a fer el forat.

 

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha fet aquest dijous una visita a les obres del túnel i ha destacat que «és un dia de molta satisfacció perquè podem dir que han començat les obres del túnel, una connexió urgent i molt esperada pels ciutadans de Tarragona i Lleida».

 

Cunillera ha reconegut que aquesta és una obra «complexa» que per diverses qüestions ha patit «molts entrebancs». En aquest sentit ha aprofitat per demanar «perdó» als ciutadans per tots els retards i problemes tècnics que ha patit l’obra des que va començar.

 

Ara, ha dit la delegada, «les obres han començat amb la voluntat que segueixin a un ritme accelerat». Tot i això, veient els antecedents, no s’ha aventurat a donar terminis ni dates, sinó que ha afirmat que ara mateix el desenvolupament de l’obra tira endavant a un ritme «normal».

 

Imatge de la zona on s'ha de fer el túnel de l'A-27. | Júlia Giribets

 

Tot i que sempre es parla d’un túnel, quan acabin les obres es veuran dues entrades i dues sortides, una per a cada sentit de la marxa. Per tal de fer el forat a la muntanya, els tècnics han explicat que es farà excavant trams petits i assegurant-los i en les zones on el terreny és més «bo i competent» es faran voladures.

 

La manca de pressupostos no afectarà el gruix de l’obra

El pressupost de l’obra és d’uns 115 milions d’euros. Segons ha explicat la delegada, la manca de pressupostos generals de l’Estat per aquest 2019 no afecta el gruix dels treballs, sinó que només perjudica algunes «obres complementàries», que ara mateix es troben en una fase molt inicial.

 

Imatge de les obres de l'A-27, amb un dels viaductes en construcció. | Júlia Giribets

 

Relació poc fluida amb els alcaldes de la zona

La delegada del govern espanyol, ha fet la visita acompanyada del subdelegat del govern a Tarragona, Joan Sabaté, i pel subdelegat del govern a Lleida, José Crespín. La visita no ha comptat amb la presència dels alcaldes de la zona, com els de Montblanc o Valls.

 

En aquest sentit, Cunillera ha reconegut que no tenen «gaire contacte» amb ells i que «mai s’han posat en contacte amb mi ni he tingut cap reclam ni cap crida per part seva».  La delegada ha afegit que «nosaltres hem fet la feina que havíem de fer i estic segura que els alcaldes estan igual de contents que jo, avui».

 

També et pot interessar:

"ATENCIÓ: Novetats en el servei de teleassistència a la Conca de Barberà" "Una coneguda cantautora catalana col·labora amb l'Orquestra TLP de l'Espluga"