GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Lectura poètica a l'Espluga per celebrar el Dia Mundial de la Poesia

Els alumnes de l'Escola Martí Poch, l'Escola Vedruna i l'Escola Municipal de Música donaran forma en aquest acte que commemora Joan Brossa i la poesia
Exterior de la biblioteca pública Mossèn Ramon Muntanyola de l'Espluga | Redacció

 

La Biblioteca pública Mossèn Ramon Muntanyola i el Punt d'Informació Juvenil Francolí de l'Espluga de Francolí han preparat un acte de lectura poètica per commemorar el Dia Mundial de la Poesia. L'esdeveniment, que té per objectiu acostar la poesia a la població de la vila, tindrà lloc el proper 21 de març a les 18.00 h al vestíbul de l'Antic Hospital, a l'actual Biblioteca pública Mossèn Ramon Muntanyola. 

 

Enguany es commemora el centenari del naixement de Joan Brossa

 

Aquesta edició estarà dedicada a l'escriptor i poeta català Joan Brossa perquè enguany es commemoren els 100 anys del seu naixement. Per aquest motiu, alguns alumnes de cicle mitjà i superior de primària de les escoles Martí Poch i Vedruna de l'Espluga de Francolí llegiran els seus poemes. A més, els alumnes de l'Escola Municipal de Música del municipi musicaran l'acte.

El poeta i escriptor Joan Brossa enguany hauria fet 100 anys | Redacció

 

La lleidatana Rosa Fabregat es pot llegir en vint idiomes diferents

 

Per cloure l'acte, Bernat Milla Domènech, un jove del Club de Lectura de la Biblioteca de l'Espluga, llegirà en català el poema «Poesia. Música de l'ànima teixida amb paraules» de la poetessa lleidatana Rosa Fabregat. Anualment, la Institució de les Lletres Catalanes i el Centre UNESCO de Catalunya impulsen un seguit d'accions poètiques al territori de parla catalana. En aquesta onzena edició han escollit aquest poema de l'escriptora Rosa Fabregat i l'han traduït a vint idiomes; les llengues oficials de Catalunya i les més utilitzades pels ciutadans del país. En acabar, hi haurà una mica de piscolabis per als participants i assistents.

 

Potser també t'interessa: