GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La Baixa Segarra instal·larà llambordes que recordaran les víctimes del nazisme

L'1 de juny es col·locaran cinc llambordes a Santa Coloma, Pontils i Vallfogona de Riucorb
Aquests dies les llambordes es poden visitar a l'Oficina de Turisme de Santa Coloma de Queralt | Cedida

 

Des de fa uns dies, a l'Oficina de Turisme de Santa Coloma de Queralt hi ha exposades unes llambordes ben especials. En cada llamborda hi consten dades com el nom d'una víctima del nazisme, l'any de naixement, l'any de deportació, la data i el lloc de la mort o de l'alliberament.

 

Aquest projecte a la Baixa Segarra el promou el Fòrum l'Espitllera amb la participació del Memorial Democràtic i els ajuntaments amb la voluntat no només perquè esdevingui un element de commemoració, sinó també per prendre consciència, reparar l'oblit i recuperar la memòria col·lectiva.

 

La proposta es basa en el memorial Stolpersteine, un projecte basat en la proposta de l'artista alemany Gunter Demnig que consisteix a col·locar una llamborda davant l'última casa que va habitar la víctima del nazisme. En aquest sentit, l'1 de juny es col·locaran cinc llambordes a la Baixa Segarra, que corresponen a tres persones de Santa Coloma de Queralt, una de Pontils i una de Vallfogona de Riucorb. Fins que no es col·loquin, les peces es poden visitar a l'Oficina de Turisme de Santa Coloma.

 

Santa Coloma ofereix diverses activitats per aquest cap de setmana

Demà dissabte 6 d'abril s'organitza una activitat al voltant de Qui Gong al Gaià, un art mil·lenari que permetrà conèixer l'entorn natural del riu Gaià. El punt de trobada serà a les 10.00 h del matí a les Fonts de les Canelles de Santa Coloma de Queralt. Les inscripcions es poden fer per correu electrònic i presencialment a l'oficina de turisme del municipi.

 

El mateix dissabte, a les 20.00 h a la sala gran del Castell hi ha previst el Concert de Pel·lícula a càrrec de la Banda Big Band de l'Escola de Música de Capellades. Per altra banda, el diumenge 7 d'abril hi ha programat un concert a la mateixa sala del Castell, a partir de les 18.00 h. En aquesta ocasió l'acte anirà a càrrec de l'Orfeó Santa Coloma i la coral Preludi.