GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Montblanc convoca una nova manifestació per reclamar la finalització de l’A-27 i el túnel del Coll de Lilla

L'acte de protesta serà aquest diumenge a la tarda coincidint amb el moment de màxima circulació de vehicles per la via
El juliol de l'any passat ja es va produir una altra manifestació per reclamar el túnel del Coll de Lilla   | Joan López

 

L'Ajuntament de Montblanc i el Consell Comarcal de la Conca de Barberà han convocat una manifestació aquest diumenge 5 d’agost per reclamar la finalització de l’A-27 i el túnel del Coll de Lilla, tal com ja es va fer l’estiu de l’any passat. La concentració, tindrà lloc a la rotonda d’entrada a l’autopista de Montblanc a partir de les 18.00 hores.  

 

Primera manifestació pel túnel del Coll de Lilla

Unes 200 persones ja van tallar, el juliol de l’any passat, la carretera a Montblanc per reclamar, en aquell cas, la represa de les obres del túnel del Coll de Lilla, que ha de connectar l’Alt Camp amb la Conca de Barberà a través de l’A-27. La demanda va coincidir amb un repunt d’accidents mortals en el conjunt de carreteres de la zona, on, amb deu dies, hi van morir sis persones.

 

Millores tècniques al projecte del túnel del Coll de Lilla

Montblanc veu amb bons ulls el projecte modificat de construcció del túnel, que incorpora millores tècniques respecte a l'anterior. Resoldre la problemàtica de les argiles expansives pròpies del terreny ha suposat un sobrecost de 31 milions d'euros –el projecte s'eleva als 115 milions. L’alcalde, Josep Andreu, avançava el mes d’abril que el consistori havia respost favorablement al Ministeri de Foment en el període d'al·legacions. A la vegada li emplaçava que no vulgui responsabilitzar els municipis d'interposar-s'hi, com a excusa per retardar l'obra. Andreu no vol que sorgeixin més entrebancs i que s'executi aquest tram encallat des del 2010.

 

Valls i Montblanc s'han conjurat en nombroses ocasions per reivindicar una major celeritat en les obres de l'A-27, ara mateix avançant als peus del Coll de Lilla a un ritme que no acaben de satisfer. A més, els Pressupostos Generals de l'Estat, tampoc hi acompanyen. La consignació d'enguany per aquest tram de 7,3 quilòmetre és de 6,47 milions d'euros, i la connexió de l'A-27 amb l'AP-7, de 500.000 euros.