GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Els àrbitres ACB Martín Bertrán i Arnau Padrós enceten els actes de celebració dels 50 anys del CB Montblanc

La sala d'actes del Museu Comarcal de Montblanc acull una xerrada sobre arbitratge el divendres 22 de març
Instal·lacions del CB Montblanc. | Cb Montblanc

 

El pròxim divendres 22 de març, a les 20.00 hores, la sala d'actes del Museu Comarcal de Montblanc acollirà el primer acte programat per a commemorar els 50 anys de vida del Club Bàsquet Montblanc.

 

L’acte comptarà amb una intervenció de luxe. Els àrbitres de la Lliga ACB Josep Antoni Martín Bertrán i Arnau Padrós donaran el tret de sortida a l'efemèride amb una xerrada sobre el món de l'arbitratge, en què parlaran sobre la seva experiència i anècdotes que han viscut en una de les millors lligues de bàsquet del món.

 

Josep Antoni Martín Bertrán, més de 1.000 partits a la Lliga Endesa

Josep Antoni Martín Bertrán va començar en el món de la cistella com a jugador, amb 8 anys, de l'escola La Salle Comtal. Amb catorze anys es va iniciar en el món de l'arbitratge, entrant a formar part dels àrbitres del Consell Escolar de Barcelona, l'any 1978. Amb divuit anys, però, va començar els estudis de Farmàcia i, alhora, va deixar de jugar per a accedir a l'Escola d'Àrbitres.

 

L'àrbitre de la Lliga ACB, Josep Antoni Martín Bertrán. | Cedida

 

L'any 1988 va assolir l'ascens a la Lliga ACB amb només 23 anys. L'any 1996 va aconseguir l'accés a àrbitre FIBA internacional, i l'any 2000, va començar a xiular partits a l'Eurolliga.

 

Ha xiulat nombroses finals de la Copa del Rei i del Playoff Final de la Lliga ACB, i ha dirigit partits al Mundial de Japó de l'any 2006, al Mundial de Turquia de l'any 2010, i la final de l'Eurolliga de l'any 2012.

 

És l'àrbitre que més partits ha xiulat a la Lliga Endesa -més de 1000-, al Playoff, al Playoff Final de la Lliga ACB, a la fase final de la Copa del Rei i en finals de la Copa del Rei.

 

Arnau Padrós, des del 2017 a la Lliga ACB

La trajectòria d’Arnau Padrós és més recent. Va començar a xiular el mes d'abril de l'any 2006, quan tenia 19 anys. A més, és graduat en Criminologia per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. El mes de setembre de l'any 2017 va assolir l'ascens a la Lliga ACB.

 

L'àrbitre de la Lliga ACB, Arnau Padrós. | Cedida