GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Els dubtes entorn la sala de vetlles del cementiri de Montblanc arriben als jutjats

«Tinc la consciència molt tranquila, no fem cap prevaricació, no apostem per cap empresa funerària», assenyala l’alcalde montblanquí
Montblanc obre una sala de vetlles a l’interior del cementiri municipal. | J.V.

 

L'empresa funerària Mémora ha interposat un recurs contenciós administratiu al Jutjat de Tarragona contra l'Ajuntament de Montblanc per l'obertura de la sala de vetlles del cementiri municipal. Així ho va explicar l'alcalde del municipi, Josep Andreu al plenari d'aquest dimecres i tots els grups de l'oposició van donar suport al decret d'alcaldia pel qual l'alcalde podrà comparèixer en aquest cas per defensar la postura de l'ajuntament davant la justícia.

  

Andreu va manifestar que estava «perplex» per aquesta denúncia i titllava de desproporcionada l'actitud de Mémora. «Tinc la consciència molt tranquil·la, no fem cap prevaricació, no apostem per cap empresa funerària», va etzibar l'alcalde montblanquí.

 

Arran d'aquestes declaracions, fonts municipals expliquen que l'escrit que ha rebut el consistori i pel qual s'haura de defensar apunta al fet a quedes de l'ajuntament no s'hauria acomplert el procediment administratiu necessari per a l'obertura d'aquesta sala de vetlles i que la sala tampoc compliria les mínimes garanties sanitàries i d'ús que preveu la policia sanitària mortuòria que és qui exerceix l'Administració en la vigilància i el control sanitari de cadàvers i restes cadavèriques, cementiris i serveis i empreses funeràries. Des de Mémora no s'ha volgut fer cap valoració al respecte apuntant únicament que el tema està en mans del departament jurídic de l'empresa.

 

Montblanc reobre la sala de vetlles del cementiri municipal

 

Montblanc va obrir, el passat mes de juliol, una sala de vetlles a l'interior del cementiri municipal. Es tracta d'un espai, en desús des del 2004, que es posa a disposició de les funeràries que així ho sol·licitin. El Departament de Sanitat va sol·licitar als municipis catalans –entre ells Montblanc– que adaptessin les seves sales de vetlles per tal que la ciutadania en pogués fer ús. La sala –que estava tancada des de fa 15 anys– es va remodelar totalment, segons es va explicar al seu moment des del consistori. El problema vindria ara, si aquest recurs contenciós-administratiu tira endavant, en analitzar si la remodelació és suficient per prestar el servei amb les garanties que estableix l'Agència de Salut Pública de Catalunya.

  

Des de l'Ajuntament montblanquí també s'apuntava, el dia de la seva inauguració que l'obertura d'aquest nou espai pot suposar una baixada dels preus dels enterraments, però que en cap moment s'obria per fer competència al tanatori privat situat just al costat del cementiri municipal.

 

  

Desistiment del procediment de contractació dels serveis de neteja dels edificis municipals

 

  

El Ple de l'Ajuntament de Montblanc també va aprovar per 12 vots a favor (Agrupament Catalanista de Montblanc, CUP i PDeCAT) i 1 abstenció (FIC) el desistiment del procediment de contractació dels serveis de neteja dels edificis municipals. Segons el consistori, aquesta decisió s'ha pres perquè s'han detectat infraccions «no esmenables de les normes de preparació del contracte i de les reguladores del procediment d'adjudicació». Ara, s'informarà de la decisió als licitadors interessats que tindran dret a ser compensats per les despeses suportades en aquest procediment, i se'ls retornarà la garantia provisional.