Línia elèctrica de Prenafeta.

Es reforça el subministrament elèctric a Prenafeta, pedania de Montblanc

En cas d’incidència o d’indisposició d’una de les línies principals, es podrà donar servei als clients afectats per una via alternativa. La millora també repercuteix a Figuerola del Camp

Prenafeta, pedania de Montblanc, ja disposa de doble alimentació elèctrica. S’acaba de posar en servei una nova línia de mitjana tensió a 25 kV per tancar una anella energètica i reforçar, així, la qualitat i la continuïtat del subministrament d’aquest nucli agregat de la capital de la Conca de Barberà.

La nova infraestructura, que ha suposat una inversió de 150.000 euros, serveix, a més, per a reforçar el servei a les antenes i repetidors de Miramar i a la zona rural de Figuerola del Camp, a l’Alt Camp.

Així, Endesa ha estès un nou tram de 2,4 quilòmetres de cablejat des de la subestació de Montblanc que reforça l’alimentació del nucli de Prenafeta, que fins ara estava únicament connectat des de la subestació de Valls. D’aquesta manera es crea el que s’anomena tècnicament una anella elèctrica, la qual cosa possibilita que, en cas d’incidència o d’indisposició d’una de les línies principals, es pugui donar servei als clients afectats per una via alternativa, tot recuperant més ràpidament la potència.

En cas de treballs de manteniment, no s'haurà d'interrompre el subministrament

La mesura repercuteix no només en una reducció del temps de reposició, sinó en el fet que, en casos de treballs programats o manteniment de la xarxa, no serà necessari cap interrupció de subministrament.

L’actuació servirà per donar una ràpida resposta a la zona en cas d’incident, ja que l’orografia del terreny dificultava les tasques de reparació d’avaries en situació de temporals de vent, pluges i llamps.