Equip de govern de Montblanc

L'Ajuntament de Montblanc fa marxa enrere i anuncia una pujada de l'IBI molt més moderada

Finalment, l'augment se situarà en un coeficient el 0,96

Fa uns mesos, l’Ajuntament de Montblanc va aprovar que l’Impost de Béns Immobles per a l’any 2021 augmentaria un 20% respecte a l’any anterior i se situaria en un coeficient del 1,02. Tanmateix, en una roda de premsa d’aquest dilluns, l’equip de govern ha anunciat una moderació de la pujada i l’augment de l’IBI se situarà en un coeficient el 0,96.

En aquest sentit, Josep Andreu, l’alcalde, ha informat que al ple d’ordenances del mes d’octubre «aquest equip de govern es va comprometre a treballar incansablement per poder rebaixar l’IBI el proper any 2021» i «aquest treball incansable ha donat els seus fruits» i, amb unes operacions urbanístiques l’Ajuntament podrà augmentar la recaptació del consistori i, en conseqüència, moderar la pujada de l’IBI.

Per la seva banda, el regidor d'Urbanisme, Francesc Benet, ha manifestat que «la voluntat d’aquest equip de govern és intentar minimitzar l’impacte de la pujada i hem aconseguit que la partida d’aprofitaments urbanístics augmenti en 217.000 euros». Benet també ha afirmat que «la feina no acaba aquí, ja que ara treballem amb el polígon de Cimalsa, per aconseguir més llocs de treball i millorar les arques del municipi, per tal que repercuteixi positivament a la ciutadania».

El regidor d’Hisenda Francesc Viñas, també s’ha mostrat satisfet amb aquesta moderació, ja que «moltes famílies de Montblanc que veien amb preocupació l’augment de l’Ibi ara se sentiran més alleugerides». De fet, amb aquesta moderació de l’IBI, compensada amb l’augment d’ingressos de la partida d’aprofitaments urbanístics, s’equilibra el pressupost.