La muralla de Montblanc, un dels atractius turístics per als visitants

Més d’un miler de persones han visitat aquesta part del municipi aquest estiu. L'Oficina de Turisme aposta fort per promocionar la muralla
Un grup de visitants és atès a l'Oficina de Turisme de Montblanc. | Cedida

 

L’Oficina de Turisme de Montblanc està centrant els seus esforços aquest estiu en la promoció de les visites a la muralla. Així doncs, un cop passat el mes de juliol i els primers dies d'agost, el resultat d’aquest treball és molt positiu: més de mil persones han gaudit d'alguna de les experiències que es proposen en aquesta part del municipi.

 

La principal novetat que ha pogut trobar l’usuari ha estat la visita al pas de ronda i les torres de la muralla de Montblanc, una experiència que es fa sense guia, al ritme que desitgi el visitant. Es pot realitzar de dilluns a divendres d'11.00 del matí fins a les 14.00 hores del migdia. El preu és de 3 € per als majors de 14 anys, d'1,5 € per als joves de 7 a 13 anys i gratuït per als menors de 6 anys.

 

El clima condiciona els visitants

Segons informen des de l’Oficina de Turisme, unes 800 persones han gaudit d'aquesta visita en concret entre el mes de juliol i l'inici d'agost. El clima és un condicionant molt important pel que fa a les visites, és per això que s’ha copsat que els dies en què feia menys calor o la jornada començava acompanyada de núvols, hi havia major activitat en aquesta ruta. Per contra, com més calor fa, menys visites es realitzen.

 

Les visites guiades nocturnes dels divendres d’estiu estan funcionant molt bé. En el cas de les que es fan els dimecres en francès a les 19.00 hores, s’ha triplicat l’afluència respecte a l’any 2017.

 

Els caps de setmana d’estiu, igual que la resta de l’any, els visitants poden gaudir de la ruta gastronòmica, monumental i la muralla, unes visites molt demandades sobretot a la tardor i la primavera. El fet que ara a l’estiu les hagin realitzat més de 200 persones també millora les xifres de l'any passat. Tot i aquestes bones dades, les visites a l'Oficina de Turisme de Montblanc d'aquest estiu són una mica inferiors que l’any passat, un fet que s’atribueix a l’extrema calor.