GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

El Museu Comarcal de Montblanc projectarà un documental sobre la figura de Miquel Porter i Moix

El documental porta el títol de ‘Miquel Porter i Moix La república de la llibertat i el bon humor’. La projecció tindrà lloc aquest dissabte a les 20.00 hores
Imatge promocional del documental sobre Miquel Porter i Moix, que es projectarà a Montblanc. | Cedida

 

Aquest dissabte 23 de març, el Museu Comarcal de la Conca de Barberà, a Montblanc, serà escenari de la projecció del documental ‘Miquel Porter i Moix La república de la llibertat i el bon humor’, entorn la figura d’aquest personatge vinculat a la vila ducal i clau de la història recent a Catalunya.

 

L’acte tindrà lloc a les 20.00 hores. El documental, dirigit per Anastasi Rinos, versa sobre la figura del professor, historiador, crític, músic i humanista Miquel Porter i Moix, a través d’un espai que representa bona part de la tasca i la filosofia de Porter: la universitat.

 

Rodatge a l'edifici històric de la UB

El rodatge del documental s'ha fet a la seu de la UB. Cada espai de la seu central de la Universitat de Barcelona representa les facetes de la seva figura i sobretot el que el va moure sempre: l’amor per les persones.

 

En paraules d’Anastasi Rinos, «jo vaig conèixer a Miquel Porter, i em motivava la idea de compartir tot el que em va impactar d’ell. La seva bonhomia i la facilitat de transmetre els seus coneixements». El lloc triat pel rodatge també va entusiasmar el director que assegura que «m’envoltava d’un equip que compartia aquest propòsit, un guió sòlid i un entorn, l’edifici històric de La UB, que sabia que ens donaria un rendiment visual interessant».

 

En referència al rodatge del documental, Rinos explica que «els 10 dies de rodatge van confirmar el pressentiment. Davant nostre s’anaven succeint les converses entre persones que van viure els diferents vessants de la vida de Miquel Porter i això, a banda del repte cinematogràfic en el plantejament de cada escena, enriquia progressivament tant la pel·lícula com el meu coneixement del Miquel».

 

En el documental apareixen els testimonis de familiars de Porter i també de diverses cares conegudes com Lluís Llach, Isona Passola, Josep Lluís Carod-Rovira , Agustí Villaronga o Encarnació Soler, entre d’altres.

 

També et pot interessar: