El Museu Comarcal participa en la Festa Major de Montblanc

En el marc de la Festa Major 2018 de Montblanc, el Museu Comarcal de la Conca de Barberà ha organitzat diferents actes
A banda de les activitats populars pròpies de la Festa Major, Montblanc també comptarà amb actes culturals, completant així un programa d'allò més divers | Montblanc medieval

 

S'acosta una nova edició de la Festa Major de Montblanc (la qual se celebrarà entre el 7 i l'11 de setembre) i el Museu Comarcal de la Conca de Barberà ha decidit participar-hi organitzant un total de quatre actes entre els dies 1 i 10 de setembre. D'aquesta manera, a banda de les activitats populars pròpies de la Festa Major, Montblanc també comptarà amb actes culturals, completant així un programa d'allò més divers.

 

Programa d'actes del Museu Comarcal

El primer dels actes organitzats pel Museu Comarcal de la Conca de Barberà es realitzarà el dia 1 de setembre a les 12.00 hores a la seu central del Museu, el Casal Josa, i es tracta de la glosa al pintor Albert Muñoz Boquera així com de la presentació del llegat cedit al Museu-Arxiu per la vídua de l'artista, la Consol Dalmau. Amb aquest acte es pretén visibilitzar i recuperar la figura del pintor. Després de l'acte, es produirà la reobertura de la sala d'exposicions i, en acabar tots els assistents podran gaudir d'una copa de cava.

 

El mateix dia, a les 19.30 hores al Centre d'Interpretació d'Art Rupestre (l'antiga presó del municipi), es durà a terme la presentació del llibre '50 poetes de la terra', una antologia de poesia, es tracta d'un projecte de Pau Civit, Imma Forment i Ramon Viñas. A més, es realitzarà l'actuació musical de Mercedes Lopenera i Marta Forment. L'antologia '50 potes de la terra' és un projecte solidari tots els beneficis del qual aniran destinats a la fundació OpenArms, que comptarà amb representació durant l'esdeveniment. L'acte estarà dedicat a la memòria de Maties Masalles i Ferré.

 

L'endemà, 2 de setembre, a les 12.00 hores, al mateix Centre d'Interpretació d'Art Rupestre, es durà a terme la presentació del llibre 'Vidal i Barraquer, cardenal de la pau', de Ramon Muntanyola, a càrrec de Joan Maria Pujals i Vallvñe, exconseller de la Generalitat. La presentació d'aquest projecte editorial s'emmarca en l'Any Cardenal Vidal i Barraquer, en commemoració del 150 aniversari del naixement de Vidal i Barraquer. A banda de la presentació del llibre, també es farà la descoberta d'una placa commemorativa a la cel·la de l'antiga presó en què va ser empresonat el juliol de 1936.

 

L'últim dels actes organitzats pel Museu Comarcal es farà el dia 10 de setembre, en plena Festa Major, a les 19.30 hores a la seu central del Museu. Es tracta de la presentació del llibre 'Josep Maria Poblet: periodisme i acció. Un intel·lectual catalanista en el Montblanc d'entreguerres (1914-1936)', obra de Jaume Ferrer i Puig a càrrec d'Andreu Mayayo i Maria Campillo. L'acte s'emmarca en l'any commemoratiu del 120 aniversari del naixement de l'escriptor montblanquí.