El Museu de la Vida Rural de l’Espluga projectarà el documental ‘La Vall del Francolí, l’alè del Camp’

GEPEC organitza, per primer cop a la Conca de Barberà, la projecció d’aquest documental sobre la contaminació de l’aire al Camp de Tarragona
El Museu de la Vida Rural a l'Espluga de Francolí. | Antonio Bistouras

 

Divendres 26 d’abril a les 19.30 hores, el Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí acollirà la projecció del documental ‘La Vall del Francolí, l’alè del Camp’. Es tracta d’un documental produït per Produccions Saurines que aborda els canvis soferts a la nostra regió des de la implantació de la indústria petroquímica fins al moment actual i la lluita social per reduir el seu impacte en les persones i el medi ambient.

 

El documental compta amb la participació de diverses persones compromeses amb el medi ambient i el territori, algunes de manera organitzada i d’altres a títol personal, i amb la intervenció de diversos experts en medi ambient vinculats d’una manera o altra a aquest territori.

 

Diversos punts de vista sobre el tema

Al llarg de la narració es fan palesos els canvis soferts a través del testimoni d’habitants de la zona i membres de la Plataforma Cel Net i del GEPEC. Professionals de medi ambient de la Universitat Politècnica de Catalunya o de la Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica de la Fundació Hospital d’Olot, aporten els seus punts de vista sobre les polítiques destinades al control dels compostos orgànics volàtils emesos per la indústria i les seves conseqüències en el medi i les persones.

 

El posicionament del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya es fa palès a través de la direcció general de Salut Ambiental i Canvi Climàtic juntament amb l’Observatori de Salut i Medi Ambient del Camp de Tarragona. Malauradament la indústria no hi és present, com tampoc els ajuntaments de pobles i ciutats on es troben els Polígons Sud i Nord, a excepció del Morell.

 

L’acte comptarà amb la presència de Joan Pons, ambientòleg, membre del GEPEC i col·laborador en la producció d’aquest documental, i d’un representant de Produccions Saurines. Al final de l’acte s’obrirà un petit debat entre les persones assistents.

 

"ATENCIÓ: Alta Tabàrnia retira llaços i pancartes independentistes a la Conca de Barberà" "La vall del Corb ja disposa de cobertura d'internet de banda ampla"