El Museu de la Vida Rural de l’Espluga no tanca a l’estiu

Ha programat un taller de pintura i una visita guiada a l’exposició ‘The Dust Bowl ‘
L'artista Loredaba Taipos farà un taller de dibuix i pintura al Museu de la Vida Rural. | MVR

 

El programa d’activitats d’estiu del Museu de la Vida Rural no s’atura després de la Festa Major de l’Espluga de Francolí i aquesta setmana ofereix dues noves activitats. D’una banda, un taller de pintura a l’hort i, de l’altra, una visita guiada a l’exposició temporal 'The Dust Bowl. Quan la natura es rebel·la'.

Aquest divendres 3 d’agost, a les 11.00 hores, l’artista Loredana Talpos farà un taller de dibuix i pintura al voltant de les plantes, fruits, carros i altres elements que es troben a l’hort del museu. L’objectiu és iniciar els alumnes en la utilització d’elements propis del llenguatge plàstic i mitjans d’expressió artística i dotar-los d’una base tècnica mitjançant la qual puguin plasmar la seva creativitat i la seva imaginació.

Visita guiada a l'exposició 'The Dust Bowl. Quan la natura es rebel·la'

L'endemà, dissabte 4 d’agost, a les 11.00 hores, Àlex Rebollo, comissari de l’exposició 'The Dust Bowl. Quan la natura es rebel·la', oferirà una visita guiada a la mostra.

Coneixem amb el nom de Dust Bowl la catàstrofe ecològica i humanitària que tingué lloc als EUA durant els anys 30 i que, agreujada pel Crac del 29, provocà la migració forçosa de milers de famílies del centre a l’oest dels EUA. Aquest cas, paradigma de les conseqüències que pot tenir un abús continuat de la natura per part de l’home, ens serveix per explicar els efectes de les cada cop més recurrents sequeres, de l’augment del nivell dels oceans, del desgel dels pols…, del canvi climàtic, en definitiva.

Activitats del MVR durant la Festa Major de l'Espluga

El Museu de la Vida Rural també ha organitzat diverses activitats coincidint amb la celebració aquest darrer cap de setmana de la Festa Major de l’Espluga de Francolí. Entre d’altres, el recinte museístic ha acollit un festival de poesia (RUSC), la inauguració d’una exposició temporal i un espectacle de poesia i contes per a infants.  

"Santa Coloma de Queralt renova les piscines municipals" "AGENDA: El ‘Dimecres Tapa’ de Montblanc es prepara pel seu millor mes"