Repte solidari per finançar un conte infantil de l’espluguina Noe Gaya

L’esportista targarí, Raül Arenas, vol córrer 190 quilòmetres sense parar entre Llívia i Tàrrega
L’esportista targarí, Raül Arenas, i Noe Gaya  | Cedida

 

L’esportista targarí, Raül Arenas, vol córrer 190 quilòmetres amb prop de 4.000 m de desnivell per aconseguir els diners necessaris per finançar un conte infantil de l'espluguina Noe Gaya. Correrà sense parar entre Llívia i Tàrrega per fer possible que la Noe Gaya, afectada per una lesió cerebral a causa d'un accident de trànsit, pugui publicar un conte infantil que ella ja té escrit.

 

Sota el títol ‘Sempre endavant’, l'aventura recaptarà fons a partir de patrocinis d'empreses, sortejos i la venda de samarretes. L’Ajuntament de l'Espluga ja ha anunciat que també col·laborarà, fent entrega de vuit lots de productes de proximitat espluguina al Raul, per tal que pugui sortejar-los. Moltes altres entitats espluguines així com empreses i persones individuals també s'han sumat a la iniciativa.

 

Raül Arenas explicarà el projecte a l'Espluga de Francolí

El proper 8 de març, Arenas, juntament amb la Noe i la seva família, explicarà el seu projecte, d'on va sortir la idea, què el motiva, com es van conèixer, entre d'altres aspectes d'aquest important repte solidari. El consistori també aprofitarà la seva visita a l'Espluga per entregar-li els lots així com per vendre tires del sorteig i samarretes.

 

Un missatge d'optimisme i un cant a la vida

L'any 2000, l'espluguina Noe Gaya va patir un greu accident de trànsit que li va ocasionar fortes lesions. Gaya va quedar amb mobilitat reduïda amb el diagnòstic de tetraparèsia espàstica de predomini esquerre. Malgrat aquest cop tan dur, la Noe ha après a mirar endavant i comparteix amb els seus lectors les seves vivències més íntimes i els sentiments que l'acompanyen des del primer moment. El seu llibre 'El Camí de la Papallona', amb pròleg d'Eduard Punset i comentaris de personatges tan coneguts com Kilian Jornet, explica per ordre cronològic la seva història en primera persona. Tot i els moments difícils que s'expliquen al llibre, tots els capítols estan marcats per l'actitud positiva davant l'adversitat de la Noe i la seva capacitat per transmetre un missatge d'optimisme i un cant a la vida.

 

Els dos anteriors reptes solidaris de Raül Arenas van anar destinats al Club Esportiu de l’Associació Alba de Tàrrega i a la Laura Galán, una nena de Térmens que pateix una lesió cerebral, recaptant un total de 7.000 euros.