Noemí Llauradó inaugura la IV Fira de la Tòfona de Vilanova de Prades

L'esdeveniment de referència en la promoció d'aquest producte culinari omple enguany tot el cap de setmana
La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha inaugurat aquest matí la Fira de la Tòfona de Vilanova de Prades. | Cedida

 

Vilanova de Prades ha encetat, aquest dissabte al matí, una nova edició de la Fira de la Tòfona, un esdeveniment de referència en la promoció d'aquest producte culinari. La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha estat l'encarregada d'inaugurar aquesta trobada, juntament amb el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat, Carmel Mòdol, i amb l'alcalde de Vilanova de Prades, Artur Miró.

 

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Noemí Llauradó ha aprofitat la inauguració per reivindicar la qualitat d'aquest producte que neix a la Conca de Barberà, així com el conjunt de productes agroalimentaris del Camp de Tarragona, de les Terres de l'Ebre i del Baix Penedès que destaquen per la seva excel·lència. La presidenta de la Diputació ha expressat el suport de la institució al sector primari i a l'economia que es genera al seu entorn. En aquest sentit, ha destacat la contribució de productes agroalimentaris com la tòfona, entre altres, per mantenir i consolidar la població als seus respectius territoris, en especial als municipis petits.

 

Al recinte firal hi ha un mercat amb tòfones i altres productes de quilòmetre zero. | Cedida

 

La Diputació de Tarragona col·labora a la Fira de la Tòfona, un esdeveniment organitzat conjuntament per l'Ajuntament de Vilanova de Prades, l'empresa Tòfona de la Conca i el càmping Serra de Prades. Enguany, aquesta quarta edició s'allarga un dia més, omplint tot el cap de setmana. Els actes d'aquest dissabte són les demostracions de cuina amb el xef Rafael Múria, del restaurant Quatre Molins, de Cornudella de Montsant, i del xef Nil Bono, del restaurant Deliranto de Salou; el maridatge de vins a càrrec de Ramon Roset; el dinar trufat, i la presentació del llibre 'L'aiguat de Sant Marc', acte de Riuada Solidària.

 

Pel que fa a demà diumenge, hi haurà la jornada tècnica 'Plagas y enfermedades en truficultura', a càrrec de María Martín Santafé, investigadora de la Universidad de Zaragoza, el Concurs de gossos tofoners, l'exhibició canina multiraça i el dinar trufat. Durant tot el cap de setmana, al recinte firal, hi haurà un mercat amb tòfones i altres productes de quilòmetre zero i degustacions de vins de la DO Conca de Barberà.