GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La Conca posa en marxa un nou Cicle Formatiu de Grau Mitjà sobre productes alimentaris

Aquest cicle permetrà adaptar l'oferta formativa a la demanda laboral que tenen ara mateix les empreses d'aquest sector de la Conca de Barberà
Imatge de la roda de premsa d'ahir al vespre | Albert Oliva

 

Ahir es va presentar oficialment el nou cicle formatiu dual de grau mitjà d'indústria alimentària que s'estrenarà el proper curs escolar a l'institut Martí l'Humà de Montblanc. La creació d'aquest nou cicle formatiu respon a la demanda expressada per les empreses d'aquest sector que hi ha a la comarca de tenir una formació específica adaptada a les seves necessitats.

 

Per Francesc Benet, president del Consell Comarcal, la posada en marxa d'aquest nou cicle «permetrà adaptar l'oferta formativa a la demanda laboral tan important que tenen ara mateix les empreses d'aquest sector de la Conca de Barberà».

  

Imma Hueso, directora de l'Institut Martí l'Humà de Montblanc, va destacar en la roda de premsa de presentació del cicle que, per la quantitat d'alumnes que en aquests moments acaben l'ESO a la comarca, feia falta que el Departament d'Educació de la Generalitat organitzés un cicle més a la Conca de Barberà. Això obre les portes a que els joves rebin una formació a la mateixa comarca que els habilita per inserir-se laboralment en les empreses de la Conca.

  

També es va destacar que el nou cicle és de caire dual, fruit de la col·laboració tan destacada que hi tenen les empreses de la comarca i especialment Concactiva, l'organisme de promoció econòmica del Consell Comarcal, que cedirà una part de les seves instal·lacions per a les activitats del cicle.

  

El Consell Comarcal ha posat també sobre la taula la necessitat de crear a la Conca de Barberà un cicle formatiu de grau superior d'aquesta branca d'estudis, amb la finalitat de formar professionals de nivell superior.

 

Famílies i estudiants de la Conca reben informació sobre les universitats i els cicles formatius

Per altra banda, avui dimecres ha tingut lloc a Concactiva l'última activitat del cicle de xerrades sobre els estudis a triar. Aquest cicle pretén informar a les famílies, docents i estudiants sobre els estudis postobligatoris. L'acte ha començat amb la presentació del nou cicle formatiu de grau mitjà d'elaboració de productes alimentaris que s'ofereix aquest any a l'Institut Martí l'Humà de Montblanc.

Públic assistent a la xerrada informativa sobre formació | Consell Comarcal de la Conca de Barberà

 

També s'ha fet una presentació detallada sobre les famílies professionals existents en els estudis de la Formació Professional a Catalunya i al mateix temps els assistents s'han pogut informar sobre els continguts de cada cicle, l'accés, els tràmits, i les sortides professionals.

 

Els centres de secundària de la comarca que ofereixen cicles formatius, l'Espluga de Francolí i Montblanc, han explicat de primera mà les característiques principals dels cicles que imparteixen. En aquest sentit, a la comarca s'imparteixen quatre cicles formatius de grau mitjà. A l'Institut Martí l'Humà de Montblanc, Gestió administrativa, Manteniment i electromecànica i Elaboració de productes alimentaris. I a l'Institut Joan Amigó de l'Espluga de Francolí, Sistemes Microinformàtics i Xarxes.

 

La primera xerrada del cicle va tenir lloc el passat 27 de març. En aquesta es va informar sobre les beques universitàries i les universitats URV i UOC. El nombrós públic assistent va realitzar preguntes a les persones tècniques i orientadores les quals van assessorar-los del funcionament de tots els tràmits i estudis.

  

Aquest cicle de xerrades sobre els estudis a triar s'ha organitzat des de l'Oficina Jove de la Conca de Barberà amb el suport de Concactiva, el Centre de Recursos Pedagògics de la Conca, i amb la  implicació de l'AGAUR, la UOC, la URV, els Serveis Territorials d'Ensenyaments Professionals de Tarragona, l'Institut Joan Amigó de l'Espluga i l'Institut Martí l'Humà de Montblanc.