EN DIRECTE

Seguiment del 100% a la vaga petroquímica

El Museu de la Vida Rural de l'Espluga presenta les seves propostes educatives per al proper curs escolar

El Museu està a disposició de les diverses comunitats educatives per dur a terme projectes en comú
El Museu presenta noves propostes de cara al curs vinent. | Cedida

 

El Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí ja s’està posant a punt per al curs escolar 2019-2020. És per això que ja tenen enllestit el projecte educatiu per al curs vinent amb interessants activitats i propostes per a dur a terme amb la comunitat educativa.

 

Per una banda hi ha activitats adreçades als alumnes d’educació secundària i batxillerat, com ‘Conreant futur’ on es pot conèixer com es treballava la terra antigament, què suposa l’agricultura en l’alimentació de les persones, aprendre a respectar les plantes i els éssers vius de l’hort i generar consciència sobre els reptes de futur vinculats a l’alimentació sostenible, tot fomentant l’esperit crític i el treball cooperatiu.

 

Per als alumnes de primària hi ha la proposta ‘Som terra’, per tal de repensar verbs com el ser, el conviure, el conèixer i el fer, cercant una relació més sostenible amb el planeta.

 

Per als més petitons d’educació infantil i fins a educació primària hi ha la proposta ‘L’aigua en joc’, on comprendran la importància de l’aigua en les nostres vides. Aquesta activitat també s’adapta a altres nivells educatius.

 

Per conèixer què s’amaga als boscos i la importància que tenen, es presenta la proposta ‘Els secrets del bosc’.

 

Viatjar en el temps o aprendre com eren els oficis al món rural

També hi ha propostes per a tots els cursos com l’herbari fotogràfic, on els estudiants es poden posar a la pell de la botànica Anna Atkins fent un ‘viatge’ a l'any 1843; l’activitat ‘Aprenents!, amb una visita guiada als oficis tradicionals del món rural; la proposta ‘Natural/Artificial’, per potencial el ser crític a partir de l’art contemporani.

 

La proposta ‘Batuca reciclada’ acosta els estudiants de primària i secundària al reciclatge, tot experimentant el ritme.

 

De cara a Nadal, com cada any, es fa l’activitat ‘El tió ens explica els secrets del bosc’, per descobrir d’on ve el tió i altres coses que amaguen els boscos.

 

Segueix endavant també el projecte ‘Un museu a l’aula’, que s’ha dut a terme enguany amb els instituts del Morell i de l’Espluga, amb interessants resultats.

 

Per descomptat, una altra de les propostes és la visita a l’exposició ‘Plàstic’, una de les grans apostes d’aquesta temporada del Museu que convida a reflexionar sobre la dualitat i el paper que té un material com el plàstic en la nostra societat.