El Seguici de Montblanc s’incorpora al festival Clickània amb tallers i exposicions

Es podran fer dos tallers per pintar elements del Seguici i construir una Cucafera. També hi haurà una exposició del Seguici amb diorames de Playmobil
Clickània, a Montblanc. | Turisme de Montblanc

 

El caps de setmana del 12 i 13 i del 19 i 20 d’octubre, Montblanc tornarà a ser la capital dels ‘clicks’ de Playmobil, ja que arriba una nova edició del festival Clickània.

Com en anteriors edicions, el visitant hi trobarà exposicions, punts de venda especialitzats, activitats paral·leles molt variades i concursos i tallers. El públic tornarà a gaudir dels diorames temàtics que hauran construït els aficionats al món de Playmobil. Hi haurà quatre espais del nucli històric de Montblanc a visitar, on hi haurà diorames: l'antiga església i el claustre de Sant Francesc, l'antiga església de l'hospital de Santa Magdalena, el Museu del Pessebre i el Centre d'Interpretació de l'Art Rupestre.

Com cada any a la nau central de l’antiga església i a les sales del claustre hi haurà l'exposició central de diorames temàtics. Els títols dels diorames donen pistes evidents de les temàtiques que es podran veure enguany: Astèrix i Obèlix contra Roma. Els homes de les cavernes, Egipte terra de faraons, Ciutat abandonada, Viatger del temps aterra per resoldre casos estranys amb Sherlok Holmes, Halloween 2019, A l’abordatge, Escena de frontera, Vila medieval, Sherlock Holmes a la caça de Jack l’Esbudellador, L’oest de Playmobil al llarg del temps 1974-2019.

A més hi haurà sis botigues que garanteixen al públic que puguin trobar novetats, productes descatalogats, complements...

Novetats d’aquesta edició: el Seguici de Montblanc present a Clickània

Per primera vegada es faran dos tallers i una exposició amb el Seguici de Montblanc com a protagonista. Per una banda, els visitants podran gaudir de ‘Pinta i dona vida als elements del seguici’, un taller on els més petits treballaran la creativitat pintant els dibuixos dels personatges favorits de Montblanc. L’activitat es combina amb la visualització del seguici amb realitat augmentada.

Un dels diorames de la passada edició del festival. | Benjamí Heras

 

‘Construeix la Cucafera’ és l’altre nou taller del festival. Mitjançant motlles de paper i cartolina, els infants podran construir, pintar i decorar l’estructura de la Cucafera.

També hi haurà una exposició del seguici de Montblanc inspirada en el món Playmobil. A partir de quinze diorames es proposa un passeig per les diferents actuacions que el seguici popular montblanquí realitza a la plaça Major en motiu de les Festes de Sant Maties o la Festa Major entre altres.

Ambientació als carrers de la vila

Clickània atrau milers de visitants que es mouen pel centre històric de Montblanc entre els diversos punts on es pot viure el món de Playmobil. L’organització ha previst animació als carrers per fer més variada l’estada dels visitants.

El dissabte 12 a partir de les 17.00 hores se celebrarà V Diada dels gegants i nanos centenaris de Montblanc, la cercavila finalitzarà a la plaça de Sant Francesc.

El dissabte 19 Projecte Júlia’s organitzarà un vermut solidari a les 12.00 hores a la plaça de Sant Miquel amb la voluntat de recaptar fons per la investigació de la malaltia Ataxia de Friedreich. Hi haurà la representació teatral ‘El planeta a les teves mans’ i música en directa amb el cantautor Joan Rovira.

Darrera edició de Clickània a Montblanc. | Benjamí Heras

 

El diumenge 20 tindrà protagonisme també el folklore de Montblanc: a les 12.00 hores hi haurà una cercavila amb la Mulasseta, l'Aligot i el drac petit acompanyats dels grallers de les colles.

Els concursos i els sortejos

Des de la primera edició del festival es busca interactuar amb els visitants mitjançant concursos i sortejos, com el concurs del click amagat, o el concurs d’Instagram, que també hi seran enguany.

Les vendes per part de les botigues que participen en el festival sempre ha estat òptim des del seu punt de vista i el volum global de negoci voreja els 50.000€.

Pels que vulguin estalviar-se cues, les entrades anticipades pel festival ja es poden adquirir. 

"🎂El conseller Chakir El Homrani visita Montblanc amb motiu dels 10 anys de Concactiva" "🌲S'inicien els tallers per a la redacció de la Carta del Paisatge de la Conca de Barberà"