Montblanc destinarà ajuts per aturar el despoblament a l'interior de la muralla

Es concediran subvencions per a obres d'arranjament d'habitatges desocupats del nucli antic per a destinar-los a lloguer a preus assequibles
Façana de l'Ajuntament de Montblanc. | Isma Llanes

 

El plenari d’aquest dimecres al vespre de l'Ajuntament de Montblanc va aprovar les bases específiques per a la concessió de subvencions per a obres d'arranjament d'habitatges desocupats del nucli antic per a destinar-los a lloguer.

Amb nou vots a favor (Agrupament Catalanista de Montblanc–Acord Municipal i PDeCAT) i tres abstencions (CUP i FIC) es va donar llum verda a unes subvencions que hauran de permetre l'execució d'obres de rehabilitació o reforma i posada al dia de l'interior de les vivendes per tal que es puguin destinar al lloguer amb preus assequibles.

Aturar el despoblament a l'interior de la muralla de Montblanc

D'aquesta manera, segons l’Ajuntament, s’aturaria el despoblament existent al nucli antic, concretament a l'interior de la muralla i als carrers Muralla de Sant Jordi, Baluard de Santa Anna i Pujada de la Serra. Actualment, es xifra en un 23% els habitatges buits a la zona d'actuació, tenint en compte només les xifres obtingudes a partir dels consums d'aigua. S'estima que es pugui enfilar a prop del 40% una vegada es creuin les dades amb el cadastre i amb el treball de camp. El consistori vol que, amb la rehabilitació d'habitatges per part dels propietaris, s'aconsegueixi un augment del parc d'habitatges de lloguer i la millora de la qualitat dels immobles ofertats.

El sistema porta a porta a Montblanc augmenta el reciclatge fins al 80%

  

Per la seva banda, el propietari haurà d'inscriure i/o mantenir l'immoble a la Borsa d'Habitatge de la Conca de Barberà per un període mínim de 5 anys i, per tant, complint les condicions de la borsa. L'import de la subvenció és fins el 50% de les despeses subvencionables, amb un límit màxim de 5.000 euros per habitatge, i s'adequarà a les disponibilitats pressupostàries de la partida. 

De cara a un futur, s'analitzarà la resposta a aquesta proposta de subvencions i, en funció del seu interès, s'exportaria el mateix plantejament o similar a tot el municipi amb els canvis que siguin necessaris. Després de l'aprovació inicial de les bases, la proposta es trobarà en un període d'exposició pública, i una vegada l'Ajuntament de Montblanc l'aprovi definitivament, es realitzarà la convocatòria.

"Una ruta reivindica les antigues guixeres de Vilaverd" "Segona edició del taller de música per a nadons"