L'Acampada Jove de Montblanc comença carregada de reivindicació i lluita

Les preses Carme Forcadell i Dolors Bassa tindran un protagonisme especial, ja que l’organització vol reivindicar el festival político-musical com un espai de llibertat i feminisme
A partir de les 12.00 h d'aquest matí ha tingut lloc l'obertura de portes de l'Acampada Jove 2019 | Albert Oliva

 

La 24a edició de l'Acampada Jove de Montblanc ha obert portes avui, 18 de juliol, a les 12.00 h del migdia. Com és habitual els darrers anys, el gran nombre de joves que fan cua per entrar i començar a muntar les tendes de campanya, fa que l'organització del festival treballi contrarellotge per obrir el recinte el més aviat possible.

 

Enguany, milers de persones s'han agrupat organitzats en una cua que serpentejava pels terrenys adjacents al recinte principal del festival. El públic, equipat amb tot allò necessari per passar el cap de setmana, com para-sols, neveres i begudes fresques, ocupava l'estona amb jocs, cantant o fent les primeres coneixences d'aquest cap de setmana llarg que comença avui dijous.

 

Festa i compromís polític

A l’Acampada també s’hi celebraran diferents actes centrats a la reivindicació dels presos polítics i exiliats per la repressió de l’Estat Espanyol. Avui dijous a la tarda es presentarà el llibre 'Fins que siguem lliures' de Sergi Sol sobre Oriol Junqueras i també hi haurà una trobada per parlar de la repressió i de com combatre el feixisme amb Diana Riba, eurodiputada i dona de Raül Romeva i Bel Pozueta, mare d’un dels nois d’Altsasu. Divendres a la tarda també hi haurà una xerrada antifeixista amb Guillem Agulló, pare del militant antifeixista assassinat Guillem Agulló i les diputades al Congrés Marta Rosique i Maria Dantas.

 

El director de l’Acampada Jove, Pau Morales, ha volgut destacar la rellevància d’un festival que «va més enllà de la música perquè combina festa i compromís polític». En aquest sentit, Morales ha explicat que a l’Acampada Jove 2019 «serà un espai de llibertat i feminisme que exigirà l’absolució dels presos i reivindicarà les més invisibilitzades, Carme Forcadell i Dolors Bassa». Per aquest motiu, ha afegit que des de l’organització del festival es fa una crida a canviar la història des del jovent, a organitzar-se, a implicar-se. Perquè no només no podem aturar, sinó que ens pertoca organitzar la resposta juvenil que venci la repressió.

L'edició d'enguany reivindicarà les preses polítiques Carme Forcadell i Dolors Bassa | Cedida

 

Com cada any, l’acte polític central se celebrarà dissabte i comptarà amb la presència del President del Parlament, Roger Torrent, la diputada Raquel Sans, el portaveu del Jovent Republicà, Pau Morales, la regidora de Manacor, Carme Gomila i l’alcalde de Montblanc, Pep Andreu.

 

Més Punts Liles a l’Acampada Jove

L’edició 2018, el festival va reforçar encara més la lluita contra les agressions masclistes amb un protocol que es va distribuiir a tots els acampats i acampades i un protocol específic pels artistes. D’aquesta manera, els acampats i acampades col·laboraran amb l’organització en detectar discriminacions i agilitzar l’actuació davant aquestes situacions. Enguany, aquest protocol es consolida al festival creant nous Punts Liles d’atenció que es podran trobar dins la zona de concerts i a les zones d’acampada i que se sumen als ja existents a les barres i als accessos del festival.

 

En aquest sentit, tampoc hi faltarà el debat i la reflexió entorn de les violències masclistes, lluita que Forcadell i Bassa tenen molt present. Divendres al matí hi haurà un taller no-mixte d’autodefensa feminista, divendres a la tarda tindrà lloc una xerrada sobre les dones en el món de la música i dissabte al matí un altre taller d’autodefensa però en aquest cas en clau digital.

Durant tres dies, Montblanc acollirà una nova edició del festival | Albert Oliva

 

Tots els concerts de l'Acampada Jove 2019!

 

Dijous, 18 de juliol

GREEN VALLEY

DOCTOR PRATS

EL DILUVI

MIQUEL DEL ROIG

PUPIL·LES

ANDANA

ADALA & THE SAME SONG BAND

SENSE SAL

PD IXENTES

 

Divendres, 19 de juliol

ZOO

BUHOS

TRIBADE

AUXILI

HUNTZA

ALIDÉ SANS

JÚLIA COLOM

LA OTRA Y LAS LOCAS DEL CO.

KOERS

RICARD CENDRA

 

Dissabte, 20 de juliol

OQUES GRASSES

BOIKOT

LILDAMI

JU

TRAIN TO ROOTS

OBESES

STROMBERS

IVETTE NADAL

JOKB

TROPICAL RIOTS PD'S

Acampada Jove a Montblanc 2018 | Laia Solanellas