Solivella organitza una observació astronòmica al Santuari del Tallat

Prèviament es farà una caminada fins al santuari organitzada en dos torns

L'Ajuntament de Solivella organitza, amb la col·laboració de l’Oficina Jove de la Conca de Barberà i l’Associació Juvenil AiAi LuJuvent, una caminada al Santuari del Tallat que comptarà també amb una observació astronòmica. L'activitat tindrà lloc el pròxim dia 17 de juliol.

Per tal de preservar les mesures de seguretat i higiene pertinents per evitar els riscos de contagi de la Covid-19, l'ajuntament ha implementat dos torns per realitzar les sortides a peu. El primer arrencarà la marxa a les vuit de la tarda i està pensat per aquells excursionistes que vulguin anar a un ritme més tranquil. En canvi el segon torn sortirà a les nou del vespre i està adreçat als més experimentats. Els dos torns també permetran tenir un major control del distanciament social.

Per poder participar en l'activitat caldrà recollir la invitació a l'Ajuntament de Solivella, que es podrà anar a buscar fins al mateix dia de la caminada, ja que l'aforament serà limitat. Des del consistori també es recorda que només es podran recollir les invitacions d'altres persones si són de la mateixa unitat familiar. 

El dia de l'activitat, els participants hauran de portar la invitació, llanterna o frontal, sopar, aigua i mascareta. Quan s'arribi al Santuari del Tallat, després de la caminada, es farà una introducció teòrica amb suport audiovisual, aprofitant la primera foscor, per poder realitzar l'observació astronòmica, que anirà a càrrec de Kike Herrero, de Celístia Pirineus. En aquesta introducció es farà un repàs sobre escales de temps i distàncies còsmiques, des del més quotidià fins als límits de l'univers. 

L'experiència, que està pensada per a totes les edats, finalitzarà amb l'observació dels astres, a ull nu i amb telescopi, realitzant «un viatge en directe per l'univers sota la llum de la celístia».

"El certamen literari 'Vila de Montblanc' donarà el tret de sortida a la Festa Major" "Sarral comptarà amb una sala de vetlles abans d'acabar l'any"