Montblanc aprova les ordenances fiscals amb l’augment d'algunes taxes i manté el preu d'impostos com l’IBI

Augmenta el preu de la brossa en un 3,37% i es manté l’IBI, l’IAR, l’impost sobre vehicles i les plusvàlues
Imatge del Ple de Montblanc. | ajuntament montblanc

El ple celebrat la darrera setmana a Montblanc va aprovar les ordenances fiscals per l'any vinent. El resultat va ser de 8 vots a favor (set de l'equip de govern d'Agrupament Catalanista i un del PSC) i 5 abstencions dels regidors de Junts per Montblanc.

Per a l'any 2020, l'Ajuntament ha aprovat el manteniment del tipus de tots els impostos municipals (IBI, IAE, impost sobre vehicles, impost sobre construccions i les plusvàlues). Així, la taxa impositiva pels ciutadans i empreses serà la mateixa que per l'any 2019.

En relació amb les taxes i preus públics; l'Ajuntament de Montblanc ha actualitzat la majoria de tarifes amb l'IPC acumulat dels últims 4 anys, que és quan es va fer l'última revisió de les taxes. Aquests nous preus públics s'aplicaran a partir de l'1 de gener a excepció dels preus de la llar d'infants i de l'escola de música que s'incrementaran a partir del setembre de l'any vinent.

Hi ha dos preus públics més que no s'han pujat: la piscina municipal i la zona blava. En el cas de la zona blava, se suprimeix també el sobre cost que existia si el tiquet es posava a través de l'app ‘El Parquing’.

La taxa d’escombraries puja un 3,37%

Per últim, també hi ha modificacions en la taxa de recollida d'escombraries, ja que el cost de la gestió dels residus ha augmentat. En el cas d'un habitatge normal, la taxa d'escombraries s'augmentarà en 4,46 euros, que equival a un increment del 3,37%.

Francesc Viñas, regidor d'hisenda de l'Ajuntament, va dir al ple que «s'ha fet un esforç per no augmentar impostos aquest any, tot i que els costos per l'Ajuntament han anat pujant els últims anys. Per aquest motiu s'ha decidit revisar les taxes i preus públics, augmentant proporcionalment al cost de la vida dels últims anys i que no s'havien actualitzat».

"☑ATENCIÓ: Ja es coneixen els resultats de l'enquesta de valoració de la Festa Major de Montblanc" "⛏Noves excavacions a les Coves de l'Espluga de Francolí"