GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Ovelles Esgarriades inicia el 25è aniversari amb una calçotada popular a l'Espluga de Francolí

La Calçotada Esgarriada tindrà lloc el dissabte 30 de març a l'Espluga de Francolí. L'esdeveniment donarà el tret de sortida a la commemoració dels 25 anys de les trobades anuals del jovent del municipi
Fotografia del sopar d'Ovelles Esgarriades de l'edició de 2018 | Ovelles Esgarriades

 

Enguany se celebren 25 anys de les Ovelles Esgarriades de l'Espluga de Francolí. Per a commemorar-ho, la colla organitzadora de 2019 s’ha aventurat a preparar, per primera vegada, una Calçotada Esgarriada que es planteja com un esdeveniment extraordinari al poble. Serà el dissabte 30 de març, a partir de les dotze del migdia, al Jardí dels Francolins de l’Espluga.

 

Segons fonts de l'organització, hi poden assistir tots els ramats esgarriats del poble, que hauran de fer inscripció prèvia. L’esdeveniment comptarà amb música en directe, servei de barra i altres sorpreses. Tot plegat és possible gràcies a la col·laboració de diversos establiments i entitats espluguines i també de l’Ajuntament de l’Espluga.

 

Les Ovelles Esgarriades, una iniciativa juvenil de referència a l'Espluga

Des de fa 25 anys s’organitza un sopar de colles d'amics molt particular a l’Espluga de Francolí. És una iniciativa molt esperada per a tots els espluguins que hi participen, ja que permet fer pinya com a poble i fer retrobaments amb persones amb qui es coincideix poques vegades durant l’any. En la darrera edició del sopar hi van participar gairebé 400 persones de diferents edats i generacions. De les colles se’n diu ramats i cada un té el seu representant que és el pastor. Tots plegats són un ramat d’ovelles esgarriades. L'esdeveniment anual és un sopar autogestionat i cada any l’organitza una colla diferent. El nou pastor/a és escollit mitjançant una sèrie de proves que es fan la nit del sopar. 

 

Al llarg del 2019 se celebraran els 25 anys d'aquesta iniciativa tan singular. Des d'Ovelles Esgarriades s'afirma que, a part d'aquesta calçotada que es preveu multitudinària, també està previst de celebrar el Correbars Esgarriat durant els mesos d'estiu. També hi ha programat un acte central dels 25 anys de les Ovelles, que serà en el format del sopar tradicional a mitjans de novembre.