El reivindicat parc infantil municipal de Vimbodí i Poblet ja és una realitat

L’espai, de 2.070 metres quadrats, inclou atraccions amb referències vidrieres

Coincidint amb la festa major d'hivern, l'Ajuntament ha inaugurat el nou parc infantil  municipal de Vimbodí i Poblet. L’espai de lleure per a nens i nenes, situat al final del raval de Lleida, a la zona popularment coneguda com 'els arbres’ disposa de 2.070 metres quadrats.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

 

El parc consta de diferents atraccions infantils per a diferents edats, com un balancí, una caseta amb tobogan, un castell multijoc, un gronxador i una xarxa tridimensional; part de les quals fan referència a la tradició vidriera local i a la mascota del Museu i Forn del Vidre, el Salva.

L’espai també compta amb zones enjardinades amb arbres, bancs, taules de picnic, papereres, una font, punts de reg automàtic, una torre central de llum amb temporitzador i accessos plenament adaptats a la normativa d'accessibilitat. Al costat queda una zona que en un futur podrà d’acollir una pista multiesportiva i un petit skate park.

Arriba la Festa Major petita de Vimbodí i Poblet

Les obres han tingut una durada de quatre mesos i han representat una inversió de 80.000 euros, el 80% dels quals provinents del Pla d’Acció Municipal de la Diputació de Tarragona, i la resta, de fons municipals. Cal sumar-hi la inversió duta a terme a l’inici del projecte, de 44.000 euros més corresponents a la compra i al tancament perimetral del terreny.

L'obertura oficial de l’espai infantil s'ha dut a terme aquest dissabte, en un acte popular que ha inclòs un esmorzar amb coca i xocolata per als nombrosos assistents. El  parc infantil municipal és un projecte molt reivindicat pels pares i les mares del poble, atès que l'anterior recinte infantil s'havia quedat petit.

Al costat del parc infantil de Vimbodí queda una zona que en un futur podrà d’acollir una pista multiesportiva i un petit skate park. | Ajuntament de Vimbodí

 

En aquest sentit, l'alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Güell, qui ha obert oficialment el parc acompanyat de la resta de l’equip de govern, ha indicat que «el nou equipament resol una demanda ciutadana adreçada als més joves de la nostra vila, una necessitat que hem intentat cobrir amb escreix a través d'un espai ampli i multifuncional amb atraccions infantils de darrera generació».