GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L’ermita dels Torrents de Vimbodí i Poblet s’embelleix amb una poesia d’Alfons Alsamora

L’autor ha destapat el plafó amb el poema, en un acte inclòs al programa previ de les Festes Quinquennals de la Mare de Déu dels Torrents
L'acte ha estat un obsequi literari d’un fill il·lustre de la vila a la seva copatrona | Cedida

 

Una poesia al·legòrica a la Mare de Déu dels Torrents, escrita pel promotor cultural i cronista local vimbodinenc Alfons Alsamora i Jiballí, presideix des d’aquest dissabte dia 18 la plaça de les Moreres de l’ermita de la copatrona de Vimbodí i Poblet. El mateix autor ha destapat la placa amb el poema, en un acte celebrat aquest mateix dia a la tarda i inclòs al programa previ de les Festes Quinquennals dels Torrents.

 

El plafó amb el poema, escrit expressament per a l’ocasió i sufragat per l’Ajuntament del municipi com a col·laboració per les festes, fa referència a la veneració a la copatrona, a la seva troballa al segle XV, i a la natura de l’entorn d’aquesta ermita situada a mig camí entre la vila de Vimbodí i el monestir de Poblet.

 

L’acte de descobriment de la placa ha anat precedit d’una missa a l’ermita per celebrar aquest esdeveniment, amb la participació dels membres de la Comissió de les Quinquennals, les Zeladores, els Amics dels Torrents, i amb l’assistència dels regidors municipals Joan Canela i Enric Alfonso, en representació de l’Ajuntament. Tots ells han agraït a Alfons Alsamora la seva aportació a aquestes festes amb aquest bell poema, que restarà a l’indret com a testimoni del 75è aniversari de la restauració de la imatge de la verge, i com a obsequi literari d’un fill il·lustre de la vila a la seva copatrona.

 

L’acte ha inclòs el cant dels goigs de la Mare de Déu dels Torrents i un aperitiu per a les persones assistents. Els actes previs de les Quinquennals continuaran el 25 de maig, amb el lliurament dels premis del concurs de dibuix sobre les festes, i el 16 de juny, amb el concert del Cor Vivace, de Barcelona. Les festes tindran els seus dies àlgids la primera setmana de setembre.