Santa Coloma de Queralt obrirà els portals per a les Jornades Europees de Patrimoni

Els espais es podran visitar el dissabte dia 12 i el diumenge 13 d'octubre, de 12.00 h a 14.00 h i de 17.00 h a 19.00 h
La iniciativa s'emmarca dins de les Jornades Europees de Patrimoni | Albert Oliva

 

El nucli històric de Santa Coloma de Queralt queda emmarcat en l'antiga muralla medieval, de la qual actualment només en trobem restes als seus portals. Aquest cap de setmana, amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni, per primera vegada alguns dels portals obriran les seves portes al públic. L'activitat serà gratuïta i pretèn ser una experiència immersiva i personal al patrimoni.

Així, el dissabte dia 12 i el diumenge 13 d'octubre, de 12.00 h a 14.00 h i de 17.00 h a 19.00 h, qualsevol visitant podrà descobrir i pujar als portals, per tal d'interectuar amb l'espai. Els diversos espais oberts seran el Portal de Santa Coloma, al carrer Carnisseries, 22; el Portal del Sanou, al Raval de Santa Coloma,1, i el Portal del Martí, al carrer Portal del Martí, 2. 

La Festa Major del Patrimoni Cultural

Un any més, l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural impulsa les Jornades Europees de Patrimoni , una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i que és considerada com l’activitat participativa més important d’Europa en relació al patrimoni cultural. 

Centenars de municipis i entitats de tot Catalunya se sumen a aquesta festa major del nostre patrimoni cultural, programant activitats gratuïtes durant el segon cap de setmana d’octubre per apropar el seu patrimoni cultural a la ciutadania. Un gran ventall de propostes que es podran consultar organitzades temàticament i geogràficament en l'agenda en línia. Palaus, castells, monestirs, jaciments, jardins històrics i altres espais patrimonials obriran les seves portes perquè els ciutadans gaudeixin de visites gratuïtes i puguin conèixer en profunditat el seu patrimoni, la millor manera d’aconseguir la implicació social en la seva salvaguarda i valoració.

"♻La Conca de Barberà vol arribar al 80% de reciclatge amb la nova recollida selectiva" "🎙L’Espluga FM Ràdio reactiva la seva programació malgrat l’absència d’un coordinador"