Presenten 'El meu tatuatge és la terra': una exposició amb tres espais connectats a l'Espluga

Durant els dos mesos es programaran tot un seguit d’activitats culturals vinculades a l’exposició
El Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí ha produït l'exposició   | Albert Oliva

Tres espais acolliran l'exposició temporal 'El meu tatuatge és la terra' de Josep Guinovart, amb un recorregut per cadascun d'aquests espais on passarà la mostra. La producció del Museu de la Vida Rural s'inaugurarà el pròxim dissabte 11 de juliol i ha comptat en l'aliança amb l'Espai Guinovart d'Agramunt, la Fassina Balanyà i el Monestir de Poblet.

El Museu de la Vida Rural, la Fassina Balanyà i el Monestir de Poblet són els tres escenaris es podrà observar l'obra artística de Guinovart des del dia de la inauguració fins al 30 d'agost. Tots tres comparteixen el respecte i l'observació atenta de la natura i una relació especial amb la terra, entesa com a territori, però també com a part essencial de l'ésser humà.

Ruta inaugural

L'acte d'inauguració serà d'allò més complet. Es donarà el tret de sortida al Monestir de Poblet, passarà per la Fassina Balanyà per acabar al Museu de la Vida Rural. Durant el recorregut es veurà la mostra que acullen els tres espais. A més, la inauguració estarà oberta al públic seguint els protocols de seguretat del Museu de la Vida Rural en relació a la Covid-19 i serà gratuït. Així mateix, per garantir l'aforament controlat s'ha de reservar plaça a través de la pàgina web del museu.

L’exposició 'El meu tatuatge és la terra'

L'obra de Josep Guinovart ens parla de la memòria rural transformada en art parlant-nos dels vincles entre la humanitat i la terra. En aquest recorregut es transmeten els valors de la sostenibilitat i la reivindicació d'un món rural que desapareix, potser, irreversiblement. L'exposició de l'artista fa dialogar estris del mateix museu amb peces pròpies que parlen del món rural i que es relacionen amb les seves vivències personals.

Des del Museu de la Vida Rural manifesten la seva satisfacció en poder oferir aquesta exposició en aliança amb les tres institucions, ja que «aquests tres equipaments culturals aposten per educar en els valors de la sostenibilitat, creuen en l’equilibri entre l’home i la natura i reivindiquen el nostre món rural». 

Durant els dos mesos es programaran tot un seguit d’activitats culturals vinculades a l’exposició amb l’objectiu de generar unes propostes que aprofundeixin en els continguts de la producció i que conviden a la reflexió sobre la nostra relació amb l’entorn natural.

"Montblanc vol 'guanyar a la Covid-19' amb una nova campanya comercial" "La Conca de Barberà fa una gran aposta pel turisme de qualitat: Neix XATSCONCA"