Roda de premsa a la plebania de Montblanc

Càritas de Montblanc estrena un nou servei: el Punt d'Orientació Telemàtica

Es tracta d'un recurs que s'inicia amb la voluntat de pal·liar els efectes de l’esquerda digital que tenen moltes persones

Càritas Parroquial  de Montblanc  ha presentat el projecte 'Punt d’Orientació Telemàtica' que aquesta setmana s'inicia a la capital de la Conca de Barberà. Es tracta d'un nou servei que Càritas inicia amb la voluntat de pal·liar els efectes de l’esquerda digital  que tenen moltes persones de perfils diferents i per circumstàncies múltiples i que s’ha accentuat amb motiu de la pandèmia de la Covid-19.

Durant la presentació, mossèn Simó Gras, el Plebà, ha subratllat que es troba a l’ADN dels cristians, i aquest és el motor de Càritas, «el fet d’estar sempre atents a les necessitats de les persones i aquest projecte respon a una necessitat que es va agreujant dia a dia i que s’ha anomenat pobresa digital o exclusió digital». Afegeix que «hem vist el problema, hem vist que ningú l’estava afrontant, i ens hem llençat a posar els nostres recursos humans i materials per mirar de pal·liar-lo».

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Per la seva banda, Montserrat Palau, la coordinadora de Càritas parroquial de Montblanc, ha posat de relleu que el que es vol és ajudar a les persones a accedir a moltes de les  tramitacions telemàtiques que les administracions públiques o privades cada vegada requereixen més i oferir orientació i suport amb l’objectiu de mirar de capacitar a les persones perquè ho puguin fer elles soles.

Ramon Francesch, el coordinador del projecte, afirma que s’ha disposat a fer de voluntari d’aquest projecte perquè veu que la necessitat angoixa a molta gent que es veu impotent alhora de fer gestions que es pressuposa que tothom ha de saber fer. El projecte, subratlla, «vol també ser un crit d’atenció especialment a l’administració pública perquè cada vegada estant fent les coses més complicades i molta gent s’està quedant exclosa».

El Punt d’Orientació Telemàtica tindrà un horari d’atenció  els dimecres de 10.00 h a 12.00 h a la seu de Càritas parroquial de Montblanc al pla de Santa Bàrbara i també s’ha posat un telèfon a disposició 977 862 147.