L'estrena del Ball de Gitanes de Montblanc en imatges!

Montblanc reforça l'esperit festiu de Sant Maties i el Seguici Popular recupera el carrer

La celebració patronal tindrà lloc entre el 9 i el 16 de maig

Després d'un any de la seva suspensió a causa de la Covid-19, les Festes de Sant Maties tornen a Montblanc amb força i amb novetats destacades. Segons Judit Pere, la regidora de Cultura i Festes, «s’ha preparat un programa festiu amb el retorn del seguici popular al carrer i els  concerts de nit, dos aspectes que donen molta rellevància i singularitat a la celebració».

En aquest sentit, el dissabte 15 de maig  a partir de les 12.30 h del migdia tindrà lloc l’actuació del Seguici Popular, després d’un any i mig sense ballar. Es realitzarà de manera estàtica a la plaça de Sant Francesc, amb aforament limitat. «L'acollida d'aquest nou format per part dels montblanquins i montblanquines ha estat immensa i en poques hores s'han esgotat les entrades disponibles per veure Seguici al carrer», apunten fonts municipals. Tot i això, encara queden localitats disponibles per a la resta d'actes, com és el cas dels concerts, l'espectacle infantil  o el vespre jove.

Per altra banda, i amb un format molt similar, també torna la  trobada de gegants i bestiari organitzada pels Amics dels Gegants que, aquest 2021, arriba a la 26a edició i tindrà lloc el diumenge 16 de maig a partir de les 12.00 h del migdia.

3 concerts reforcen l'esperit festiu

Pere explica que «especialment en el Sant Maties de 2021 destaquen els tres concerts que tindran lloc durant el cap de setmana, ja que habitualment la celebració no compta amb espectacles d’aquest tipus, però a causa de les restriccions dels darrers mesos s’ha apostat per recuperar concerts». Així, la  Banda del Coche Rojo actuarà el divendres dia 14 de maig, el grup  Koers el dissabte a la mateixa hora i el concert de Lídia Pujol  el diumenge 16 de maig a la tarda.

Regidora Judit Pere amb el cartell de Sant Maties 2021
Imatge de la regidora amb el cartell de la festa | Albert Oliva

Els actes tradicionals també es recuperen

A més d’aquestes novetats, des de la Comissió de Festes de Montblanc també celebren que tornen a una certa normalitat la resta d’actes més essencials i tradicionals de la festa com és el cas de la Salve, el divendres dia 14 i Ofici en honor a Sant Maties, patró de la vila, les matines i la ballada de sardanes que tindrà lloc el dia 9 de maig.

Finalment, s’ha organitzat un espectacle infantil a la tarda del dissabte, un concert de gralla el matí del diumenge i, des de protecció civil, es realitzarà un acte de memòria a Joan Roca  com a primer portador d’una ambulància a Montblanc, ara fa 50 anys.