Comença el procés participatiu per redactar la Carta del Paisatge de la Conca de Barberà

Durant l’octubre i el novembre s'inicien els tallers a diferents municipis, per definir els objectius de la qualitat paisatgística de la comarca
Les vinyes de la Conca de Barberà. | Joan López

 

Aquest mes comencen els cicles de processos participatius i de concertació per a la redacció de la Carta del Paisatge de la Conca de Barberà. Aquesta activitat s’allargarà també durant el mes de novembre amb trobades en diferents municipis de la comarca. En aquests cicles, s’hauran d’acordar quins seran els objectius de qualitat paisatgística de la Conca.

 

El primer cicle començarà el 18 d'octubre a Vimbodí a la Sala 1 d'Octubre (baixos de l'Ajuntament). El cicle seguirà el 19 d'octubre a Sarral a Sala de Plens del consistori, continuarà el 25 d'octubre a Santa Coloma de Queralt a Sala de la Torre del Castell dels Comtes i finalitzarà el 26 d'octubre a Montblanc, al Consell Comarcal de la Conca de Barberà. En aquests tallers es definiran les unitats de paisatge de la Conca de Barberà.

 

El segon cicle se celebrarà durant el mes de novembre. En concret s’iniciarà el dia 26 de novembre a Conesa, seguirà el 27 de novembre a Les Piles, el 28 de novembre serà el torn de Vilaverd i el 30 de novembre acabarà a Solivella.

 

Tots els ciutadans, convidats a participar

Tots els tallers participatius es realitzaran a les 18.30 hores i hi podrà participar qualsevol ciutadà o entitat que gestioni, protegeixi, o vulgui assumir alguna responsabilitat vers el paisatge de la comarca. Totes les persones interessades a participar-hi s'han d'inscriure prèviament. La informació per apuntar-se està a la pàgina web oficial (paisatgedelaconca.cat) o a través del Facebook.

 

Visites guiades de tardor per conèixer els pobles de la Conca de Barberà 

D’altra banda, sense deixar la comarca de banda, en pocs dies comencen les visites guiades de tardor als pobles de Forès, Passanant i Pira. L’objectiu d’aquestes rutes és donar a conèixer la riquesa cultural i patrimonial d’aquests indrets. Les visites tindran lloc els dissabtes 20 i 27 d'octubre, i 10 de novembre a les 11.00 hores i són gratuïtes. Per tal d’aconseguir una plaça, s’ha de reservar lloc a través del portal www.concaturisme.cat.

 

Aquestes activitats estan organitzades pel Servei de Turisme del Consell Comarcal de la Conca de Barberà dins la campanya de tardor ‘La Conca de Barberà, poble a poble’, amb la col·laboració dels ajuntaments de Forès, Passanant i Belltall i Pira.