Un Sant Jordi confinat amb roses de vidre a Vimbodí i Poblet

S'han repartit unes 300 unitats per totes les cases del poble
Cada casa de Vimbodí i Poblet ha rebut una rosa del Museu de Vidre | cedida

Enguany, la celebració de la diada de Sant Jordi és ben diferent d'altres anys. Per aquest motiu, el Museu del Vidre i l'Ajuntament de Vimbodí i Poblet han unit esforços per regalar a cada llar del poble una rosa de vidre, realitzada a mà pel mestre vidrier Paco Ramos. Les dues entitats han estat dies planificant aquesta iniciativa, que té com a objectiu principal donar una bonica sorpresa als ciutadans. En total, s'han elaborat 290 roses de vidre, una per casa, que durant la tarda d'ahir es van repartir perquè tots els domicilis tinguin, seguint en tot moment les mesures de seguretat que determina la situació actual de perill de contagi.

La iniciativa vol ser un gest d'agraïment a totes les persones que estan lluitant contra la malaltia des de les seves llars. «Des de fa setmanes, la ciutadania està protagonitzant un exercici important de contenció i és important poder agrair el seu esforç, encara que sigui amb petits detalls», manifesten tant des del Museu del Vidre com des del consistori municipal.

Balcons decorats de roses

Aquesta diada singular també ha comptat amb la proposta participativa de la ciutadania del municipi que, seguint la crida municipal, ha decorat balcons i finestres amb diferents representacions de la rosa de Sant Jordi. D'aquesta manera, grans i petits han posat a prova la seva creativitat, omplint les seves cases de roses de diferents mides i materials, que han servit per a decorar el poble, recordar la data i donar noves oportunitats a les famílies de treballar juntes, en moments que comparteixen moltes hores a casa.

Aquesta iniciativa també ha tingut per objectiu unir-se a l'homenatge popular a tots els i les professionals que treballen cada dia sense descans per la nostra salut. Les roses que durant tot el dia decoraran el poble reten homenatge a les persones que no s'aturen perquè la resta pugui seguir les recomanacions sanitàries de confinament.

Concurs d'Instagram

Per últim, l'Ajuntament de Vimbodí i Poblet ha posat en marxa el concurs d’Instagram «Sorprèn amb una rosa de vidre per Sant Jordi», que pretén premiar les millors fotografies que mostrin un llibre i una rosa de vidre elaborada al Museu i Forn del Vidre de Vimbodí. El certamen s’ha organitzat amb motiu de la diada de Sant Jordi i els participants han de publicar les imatges a Instagram des de les 10.00 h del 23 d’abril a les 00.000 h del 27 d’abril.

"L'entranyable regal que han rebut els veïns de Sarral per Sant Jordi" "Més actes ajornats a la Conca de Barberà a causa del coronavirus"