Montblanc

Aquesta setmana la Conca de Barberà serà l'escenari del rodatge de diverses pel·lícules

Montblanc i Sarral patiran afectacions de trànsit a causa dels projectes

Montblanc acull, a partir de demà, el rodatge de la pel·lícula de Daniel Monzón 'Las leyes de la frontera'. En aquest sentit, fins al 26 de setembre hi haurà diverses afectacions en diferents indrets de la vila ducal, amb talls de circulació a la plaça Major, el carrer Major i la muralla de Santa Tecla, i no es podrà estacional al Casal fins demà a les 20.00 h.

La pel·lícula és una adaptació que el director fa de la novel·la de Javier Cercas, i està previst que s'estreni l’any vinent i després que finalitzi el rodatge en diferents punts de Catalunya com, Girona, Manresa, la costa del Garraf o Montblanc. 

«Història d'un relat confinat» es roda a Sarral

Per altra banda, durant el passat confinament domiciliari a causa de la pandèmia, la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Sarral va engegar un original projecte d'escriptura col·lectiva, anomenat 'Relats Confinats'. Consistia en què tothom que volgués participés en la redacció de part d'una història, que s'anava embastant fins a completar-se amb les aportacions de cadascú en un llarg conte. La iniciativa va tenir molt bona acollida entre els veïns, especialment per part de les famílies

Sobre aquesta idea, un dels impulsors i productor de l'escriptura final dels relats, Jaume Sanahuja està ara rodant una pel·lícula com un projecte d'adaptació lliure del llibre. Aquest director sarralenc és també autor de vuit llargmetratges i de diferents documentals, que prenen Sarral i la seva societat com a motor creatiu. La pel·lícula porta per nom «Història d'un relat confinat», i serà un llargmetratge d'una hora i mitja de durada. Les primeres escenes ja s'han començat a filmar aquest mes a diferents localitzacions del terme de Sarral.

El rodatge durarà fins al novembre i l'estrena, prevista pel 2021, serà a Sarral. La recaptació de les entrades, venda de còpies de la pel·lícula i altres beneficis econòmics que pugui generar el film es destinaran a la Marató de TV3, que enguany es dedicarà a la recerca sobre el nou coronavirus.