santa-coloma-queralt

Santa Coloma de Queralt, a tocar d’Igualada, un poble a l’expectativa de l’evolució del coronavirus

Diversos colomins treballen a l’hospital d’Igualada i van i venen cada dia. De moment, no hi ha cap cas diagnosticat a Santa Coloma de Queralt

«Tothom està a l’expectativa de com evoluciona la situació del coronavirus», assegura l’alcalde de Santa Coloma de Queralt, Ramon Mullerat. Bé, a tot arreu hi ha aquest sentiment de no saber què passarà, però podríem dir que aquest municipi de la Conca de Barberà és un cas especial, ja que es troba a tocar de la comarca de l’Anoia i la incertesa per l’evolució del virus és viu de forma més tensa des d’aquí.

Molta gent del municipi té la seva vida laboral a Igualada, un dels focus importants de coronavirus a Catalunya, la qual cosa fa que augmenti la inseguretat de si hi ha més possibilitats de contagi donada la proximitat geogràfica. «Hi ha gent del poble que treballa a l’hospital d’Igualada», explica Mullerat. A més, molts infants del municipi van a l’escola d’Igualada, i fins a la setmana passada encara hi van anar. «Estem dins el marge de temps, a veure què passa».

Tot i això, de moment no s’ha detectat cap cas de Covid-19 entre els veïns del municipi, que tenen moltes inquietuds diàries sobre el tema. «La gent fa cas a les recomanacions, el poble està molt quiet, només hi ha oberts els comerços bàsics, però hi ha gent que no té clar si ha de tancar o no», diu l’alcalde.

Una de les pors: la residència de gent gran

«Veient les notícies d’altres llocs on el virus s’ha propagat en llars d’avis ens fa molta angoixa per la nostra residència de gent gran», explica l’alcalde. «Tenim clars els protocols per si es dona el cas», afegeix.

«Estem patint un gir molt fort, tot ha canviat i hem de sumar l’angoixa de no saber quant durarà», comenta. Per tal de calmar aquesta incertesa, el consistori envia comunicacions diàries mitjançant canals com Ebando, que arriben directament al mòbil dels veïns i en tot moment estan informats de les recomanacions o novetats que hi ha sobre el tema. «Des de l’Ajuntament oferim tot el suport a qui ho necessiti i estem disposats a donar tota l’ajuda que calgui», destaca Ramon Mullerat.

El CAP de Santa Coloma, centre mèdic de referència pel confinament d’Igualada

Ara mateix, com que Igualada es troba confinada, el CAP de Santa Coloma de Queralt rep les urgències d’alguns municipis de l’Anoia, ja que no poden desplaçar-se fins a la capital. És el cas de Tous o Bellprat, que habitualment ja tenen de referència el centre mèdic colomí, per proximitat. Tot i això, en la situació actual, es demana contactar primer per via telefònica. De moment, el CAP està absorbint un volum de feina relativament normal i, ara per ara, «no es troben desbordats», conclou l’alcalde.