El Museu de la Vida Rural de l'Espluga acull el segon debat del cicle Visions 5.1

Les energies, el medi ambient, el canvi climàtic i la sostenibilitat centren aquesta segona jornada
El Museu de la Vida rural a l'Espluga de Francolí, acollirà el segon debat. | Redacció

 

El Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí acull aquest divendres 31 de maig el segon debat del cicle Visions 5.1, organitzat per l’associació La Conca 5.1.

 

Aquesta és la sisena edició del cicle i segueix el format d’anys anteriors amb la celebració de fins a tres debats amb l’objectiu de reflexionar sobre temes com el món rural, l’energia, el canvi climàtic i l’enoturisme.  En totes les activitats, es compta amb personalitats de renom del món del vi, el territori i del desenvolupament local.

 

Un cop fet el primer debat, que va tenir lloc l’11 de maig, al Museu de la Vida Rural, sota el nom de ‘Ruralitats’, aquest equipament espluguí torna a acollir una nova jornada per a la reflexió. Serà a les 19.00 i portarà com a títol ‘Energies’ i versarà sobre les alternatives energètiques, medi ambient, canvi climàtic i sostenibilitat.

 

Comptarà amb la presència de diversos ponents com Assumpta Farran, membre de la Fundación Energías Renovables; Ferran Civit, un dels impulsors de la Llei Catalana del Canvi Climàtic; Anna Pérez Català, membre de la Xarxa Internacional d’observació del canvi climàtic Climate Tracker i del moviment Justícia Climàtica; Carme Sala, secretària del Consell Rector de la cooperativa energètica Som Energia; Maria Crehuet, responsable de polítiques energètiques de l’Associació de Micropobles de Catalunya i Josep Espluga, Doctor en Sociologia i investigador especialitzat en conflictes socioambientals.

 

El tercer debat es farà a Montblanc

El tercer i últim debat d’aquesta edició serà el 21 de juny a Montblanc i versarà sobre enoturisme, màrqueting, vi i comunicació. El cicle Visions 5.1 compta amb el suport de Vermuts Miró i la col·laboració del Museu de la Vida Rural, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, l’Ajuntament de Montblanc i l’Ateneu Cooperatiu del Camp.

"AGENDA: L’Arxiu Tarradellas de Poblet oferirà visites per donar a conèixer els seus secrets" "📸IMATGES: Les cares dels nous regidors de l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí!"