L'Espluga de Francolí celebra la Setmana de la Joventut amb la 14a edició del Faistiu

El piscineja i el bany nocturn es van haver d'anul·lar a causa de les condicions meteorològiques i es realitzarà més endavant, per la Festa Major
El jovent de l'Espluga de Francolí gaudeix d'una setmana de la joventut repleta d'activitats | Cedida
 

La 14a edició del Faistiu, la Setmana de la Joventut de l'Espluga de Francolí, va començar el dilluns 8 de juliol amb una jornada sobre el plàstic al Museu de la Vida Rural que comptava amb una visita dinamitzada a l'exposició Plàstic, un debat obert amb Gisela Torrents Monegal, ambientòloga i membre del grup sobre Governament de Canvi Climàtic de la UPC, una batucada reciclada i un sopar sense plàstic. Prop de 30 persones van participar en aquesta jornada que, a mesura que anava avançant, anava incorporant nous participants.

  

El dimarts es va dedicar a l'esport i la seguretat viària. Es va muntar un Skatepark on s'hi podien veure bmx i skaters més experimentats, i joves amb patinet que ho provaven per primera vegada. Al costat i gràcies al Servei Català de Trànsit, s'hi va instal·lar un parc mòbil de bicicletes i un taller de reparació de bicicletes. El Punt d'Informació de Faistiu, situat a les escales del Casal, repartia coca amb xocolata gentilesa de la Unió de Botiguers de l'Espluga i venia samarretes del Faistiu 2019. Al vespre hi va haver zumba al bar de la piscina a càrrec d'Erika Soriano i a la nit la maga Melanie va sorprendre a tothom amb el seu espectacle "Per art de màgia".

  

Dimecres va ser el dia de les atraccions. Uns arnesos lligaven els joves a unes cordes elàstiques i els feien saltar fins al cel, un brau mecànic feia caure a tot el que intentava muntar-lo i un lavabo i una diana era l'escenari més remullat de la plaça. Al vespre una trentena de joves van anar a resoldre un assassinat a l'Escape Room Víctima 17 que va tenir lloc a l'antic institut i prop de trenta espluguins i espluguines van participar a la caminada nocturna. A la nit es podia escollir entre el monòleg Javi Chulo al bar de la piscina i el Dj. Spoti a les Nits al Francolí.

Dimecres va ser el dia de les atraccions davant del Casal | Cedida

 

Els esports d'aventura van arribar de la mà del rocòdrom i la tirolina que es va muntar a la plaça de Montserrat Canals el dijous. Pels majors d'edat hi va haver un tast de cervesa i pels que prefereixen la música el Jardí dels Francolins va ser l'escenari d'una Jam Sessions.

  

Encara queden tres dies de Faistiu amb activitats diverses: El divendres serà el torn del joc de la Oca de la Conca, una barreja de grans dimensions del joc de l'Oca tradicional i el Trivial, però adaptat a la Conca de Barberà. També s'organitza de nou el concurs d'apilar caixes i a partir de les 00.30 h a la plaça de Montserrat Canals s'hi podrà escoltar el grup de versions la Cosa Nostra i el Dj. Enredu.

 

Dissabte dia 13 hi haurà el 7è Correbars Esgarriat, que enguany acabarà als Jardins dels Francolins i oferirà la possibilitat de sopar amb Food Trucks. El diumenge 14 de juliol tindrà lloc el popular Concurs de paelles i un assaig obert dels Nans de l'Espluga que té per objectiu animar als joves a participar portant un nano per Festa Major.