Setmana Medieval de Montblanc.

Setmana Medieval de Montblanc: Una edició condicionada pel brot de Covid i a l’espera de l’evolució sanitària

Enguany només es celebrarà durant un sol cap de setmana, entre el 22 i el 25 d'abril

La Setmana Medieval 2021 de Montblanc serà extraordinària. Enguany només es celebrarà durant un sol cap de setmana, entre el 22 i el 25 d'abril, si les restriccions sanitàries per la Covid-19 ho permeten. L'objectiu principal de l'Associació Medieval és poder realitzar la representació de la Llegenda de Sant Jordi, que s'haurà d'adaptar a tots els protocols establerts. També s'han previst diversos actes, de petit format i aforament limitat.

En aquest sentit, la capital de la  Conca de Barberà fa setmanes que treballa en la 34a edició de l’esdeveniment més multitudinari de la comarca. No obstant això, l’empitjorament de les dades epidemiològiques de les últimes setmanes a Montblanc, amb un brot que ha afectat 144 persones positives, ha generat un nou contratemps a l’Associació Medieval, que ha hagut de suspendre els assajos previstos amb els voluntaris de la festa.

«Tot i que serà més reduïda, la complexitat de la festa és més gran»

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Maties Martí, el president de l’Associació Medieval, explica a TarragonaDigital que tot i la reducció de dies i d’actes de l’edició d’enguany, «l’organització de la 34a Setmana Medieval  és molt més complexa, compta amb moltes despeses i tindrà molts menys ingressos». Alhora, l’entitat ha renovat la seva junta i les trobades s’han hagut de fer telemàticament, un context totalment insòlit en la preparació de l’esdeveniment montblanquí.

A més, un altre  contratemps d’última hora ha fet trontollar la celebració i s’han hagut d’aturar tots els preparatius. «El poble es troba ara mateix en el moment més complicat des de l’inici de la pandèmia i és per aquest motiu, en un exercici de responsabilitat, des de l’organització hem decidit suspendre tota l’activitat i els assajos fins a nou avís», exposa Martí.

El Rei, la Princesa, Sant Jordi i la Reina, amb el cartell de la XXXIII Setmana Medieval de Montblanc.
El cartell d'enguany està protagonitzat pels col·lectius que fan possible la festa | cedida

No obstant això, des de l’Associació Medieval afirmen que aquesta aturada  «no ens preocupa en accés, ja que molts dels voluntaris són veterans i coneixen les dinàmiques de la festa». El president també avança que en la representació de la  llegenda, per tal de complir amb els protocols que estableix el Procicat, «s’ha rebaixat la participació d’actors, tots els assajos es gestionen través de grups bombolla i es limiten els espais al Foradot per tal les diferents bombolles no es barregin».

Un únic espai i assistència de pagament

A banda de la llegenda, la resta d’actes es duran a terme entre el Foradot  i l’antic convent de Sant Francesc, amb un mercat medieval i la representació d’algunes escenes en un circuit tancat. En aquest sentit, tota la programació es farà amb aforament limitat i s’hauran d’adquirir entrades de pagament.

Per últim, des de l’Associació Medieval expliquen que una setmana abans de la celebració de l’esdeveniment es durà a terme una reunió amb l’Ajuntament, Protecció Civil  i la Policia Local per tal de valorar el context sanitari d’aleshores i preveure els riscos que hi puguin haver. Amb tot, «tenim 20 dies per preparar amb tranquil·litat  a la festa, i si la gent és responsable i té un comportament prudent, la proposta tirarà endavant», conclou Maties Martí.