ÚLTIMA HORA

El Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre sumen 31 positius nous de Covid-19 aquest dijous

Conesa celebra la tradicional subhasta de coques beneïdes aquest diumenge

Els beneficis que s’obtinguin durant la jornada aniran destinats a la Marató de TV3. L'acte tindrà lloc a la plaça Major després de missa
La subhasta de coques beneïdes a Conesa tindrà lloc aquest diumenge a la plaça Major. | Cedida

 

Conesa es prepara per celebrar una nova edició la tradicional subhasta de coques beneïdes en honor a Sant Antoni. L’acte tindrà lloc aquest diumenge 26 de maig al migdia, en una jornada que coincidirà amb les eleccions municipals. Normalment, l’activitat se celebra una setmana abans però, per temes d’agenda del mossèn, s’ha hagut de posposar fins a aquest pròxim diumenge.

Aquesta festa ve precedida d’una missa solemne que es fa en honor a Sant Antoni a l’església del poble, per donar pas, a continuació al repartiment del pa beneït a la plaça Major. L’acte està organitzat per l’Associació de Fills i Amics de Conesa i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament.

Recaptació per a la Marató de TV3

Aquesta activitat té un vessant d'allò més solidari, ja que els diners que s’obtinguin amb la subhasta, aniran destinats a La Marató de TV3, com ja ha estat habitual en edicions anteriors. L’any passat es van recollir un total de 516 euros, gràcies a l’aportació dels assistents, una quantitat que va anar destinada a la investigació del càncer, tema central de La Marató del 2018. Hi van participar una seixantena de persones que van gaudir d'una jornada primaveral i familiar.

La tradició ve de molts anys enrere

Aquesta celebració es porta fent a Conesa de manera tradicional des de fa temps. Antigament, els nens i nenes del poble feien la comunió el 20 de maig. En aquesta data, també tenia lloc la subhasta de coques beneïdes. Aquest fet ha quedat fixat en el municipi i, és per això, que la població celebra aquesta festivitat any rere any.

També et pot interessar:

"AGENDA: El Museu de Montblanc retorna al segle XVII" "AGENDA: L'Oficina Jove de la Conca programa actuacions en la gestió de les emocions"