Tallen el carrer Major de Vimbodí a causa del perill d'enderroc del convent de les Monges

L'edifici és, actualment, seu del Foment Parroquial de Cultura i està protegit com a Bé Cultural d'Interès Local
L'edifici actualment és seu del Foment Parroquial | Diputació de Tarragona

 

L’Ajuntament de Vimbodí i Poblet ha emès un comunicat en el qual informa que, a causa del perill real d’esfondrament en què es troba l’antic convent de les Monges del carrer Major, s'ha hagut de tallar la circulació pel tram de carrer on es troba aquest edifici.

 

La mesura té un termini aproximat de 3 mesos, «ja que els tràmits burocràtics amb els propietaris de l'edifici es troben en gestió i això comporta un temps mínim d’exposició», segons exposa l'equip de govern. Per tant, durant aquest temps, la circulació del carrer Major es veurà afectada i el tram que va de la plaça de les Roques a la plaça Major serà de doble sentit. Alhora, el consistori demana comprensió veïnal i civisme davant d'aquesta situació anòmala.

 

Per altra banda, també queda prohibit aparcar a la plaça Major i al carrer Major i a causa de la incidència es veurà afectada la circulació al carrer Joan Griñó, que passa a ser de doble sentit per tal de facilitar l'entrada i la sortida dels veïns.

 

Joan Canela, l'alcalde del municipi, en declaracions a Tarragona Digital assegura que «s'han detectat desprendiments en una part de la façana, i el tall del carrer és provocat per la fixació d'una bastida que ha de protegir la via pública de qualsevol altre desperfecte». Segons el batlle, la bastida es mantindrà fins que s'hagin fet tots els tràmits per a poder enderrocar l'edifici i, posteriorment, «s'haurà de decidir quin ús es dona a aquest espai».

 

Seu del Foment Parroquial de Cultura

Una part de l'antic convent de les Monges de Vimbodí i Poblet és, actualment, seu del Foment Parroquial de Cultura, tot i que no està afectat pel perill d'ensorrament. L'edifici està protegit com a Bé Cultural d'Interès Local. La façana principal és molt allargada i que consta de planta baixa, un pis i golfes. A la planta baixa s'obre una gran porta allindada amb una motllura llisa que la ressegueix. Al primer pis totes les finestres estan decorades amb un guardapols rematats amb uns relleus als extrems i l'ampit motllurat. A les golfes s'obren unes petites finestres rectangulars. Els diferents nivells es separen amb una cornisa sense gaire voladís i al centre de la façana hi ha un relleu.