Les quatre candidatures que opten a l'alcaldia de Montblanc.

Montblanc tanca la campanya electoral marcada per la picabaralla dels dos últims dies

Agrupament Catalanista i Junts per Montblanc han celebrat les seves respectives festes de fi de campanya aquest divendres al vespre

Finalitza la campanya electoral per aquestes eleccions municipals. Els diferents partits que opten a l’alcaldia de Montblanc han tingut 15 dies per explicar les seves propostes, convèncer els indecisos i captar nous votants. 

A la capital de la Conca de Barberà, es pot dir que la campanya electoral ha estat tranquil·la, pel que fa als primers dies, però aquesta calma s’ha capgirat en les darreres 48 hores. Els quatre partits aspirants a l’alcaldia han fet el que tocava: parlar amb veïns, entitats, pedanies, trepitjar el carrer i veure la realitat del municipi.

Agrupament Catalanista de Montblanc, candidatura encapçalada per l’actual alcalde, Josep Andreu, a més, va fer un acte central la setmana passada amb dos polítics de pes dins d’ERC com són Marta Vilalta i Gerard Gómez, on van omplir la sala de Sant Francesc.

Junts per Montblanc
Final de campanya de Junts per Montblanc. | Júlia Giribets

 

Precisament, des d’Agrupament han celebrat en aquest mateix lloc la seva festa de final de campanya, però a l'antiga església, on diversos veïns del poble l'han omplert. Els membres de la candidatura han parlat del futur de Montblanc davant del públic assistent.

Per la seva banda, Junts per Montblanc, candidatura liderada per Marc Vinya, ha fet una campanya molt explicativa, sobretot de cara als mitjans de comunicació, on s’han detallat tots els moviments del candidat, reunions, trobades, etc.

Aquest divendres al vespre, Junts per Montblanc, també ha celebrat el seu acte de comiat de campanya a l’Antic Hospital de Santa Magdalena, una vetllada amenitzada amb música, gastronomia, actuacions i els missatges a través de vídeo del president de la Generalitat, Quim Torra, i de Carles Puigdemont.

Agrupament Catalanista
Agrupament Catalanista ha omplert Sant Francesc.| Júlia Giribets

 

Inesperada picabaralla en el tram final de la campanya

Si la campanya electoral a Montblanc estava essent com una bassa d’oli, els dos últims dies ha sorprès una inesperada picabaralla que hi ha hagut entre aquests dos partits.

Dijous al matí, Marc Vinya de Junts per Montblanc va fer una roda de premsa on es van posar en dubte les finances de l’Ajuntament i dubtant de si es podria fer front als pagaments en un futur, recolzant-se en un estudi realitzat per la formació. Aquestes afirmacions van provocar la reacció de Josep Andreu que va negar rotundament aquests fets i va lamentar que es fessin servir aquestes acusacions en campanya electoral.

La FIC i el PSC

Pel que fa als altres dos partits que també es disputen l’alcaldia, han fet una campanya més discreta i més de tu a tu, fugint de grans mítings o actes multitudinaris. Tot i això, se’ls ha pogut veure en entrevistes amb la premsa local o en debats televisats. 

Tant el candidat de la FIC, Toni Gutiérrez, com el del PSC, Juanma Cabello, han passat aquestes dues setmanes explicant el seu projecte als veïns de Montblanc i repartint el tradicional marxandatge dels seus partits.

Toni Gutiérrez ha centrat el seu discurs en el concepte de trencar amb les majories absolutes al consistori, mentre que el PSC busca entrar a l'Ajuntament com a alternativa de canvi, on actualment no té cap representant. Només cal esperar a diumenge per saber com queda configurat el nou plenari montblanquí.


Comentaris